blank

Vodovod apelovao na racionalno korišćenje vode

blank

Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ Subotica pozvalo je građane da tokom perioda visokih dnevnih temperatura vodu za piće koriste racionalno i namenski, pre svega za ishranu i higijenu.

Kako su naveli, tada dolazi do povećanja dnevne i noćne potrošnje, što može opteretiti vodovodnu mrežu.

„Bitno je da se u takvim periodima, vodosanbdevanje grada ne ugrožava prekomernim iracionalnim, nenamenskim korišćenjem vode za piće za aktivnosti kao što su: navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, pranje vozila, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, i slično.

U slučaju ugrožavanja vodovodne mreže može doći do opstrukcija vodosnabdevanja u pojedinim delovima vodovodne mreže”, poručili su iz Vodovoda, zamolivši građane da budu odgovorni i savesni.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Mogući pljuskovi

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 21 do 30 stepeni Celzijusa. Relativno nepovolјna biometeorološka situacija može uzrokovati

Detaljnije »
blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 22 do 34 stepeni Celzijusa. Pogoršanje biometeorološke situacije izazvaće pojačanje tegoba

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.