Subkultura

Vojvođanska zlatna rukavica

Međunarodni bokserski turnir „39. Vojvođanska zlatna rukavica” trajaće do nedelje, a Subotica će ugostiti boksere iz dvadeset zemalja sveta. Turnir će se do petka održavati u sali Tehničke škole „Ivan Sarić“, polufinale će biti održano u Hali sportova, a finale, u zavisnosti od vremenskih uslova, na centralnom gradskom trgu ili takođe u Hali sportova.

Članica Gradskog veća zadužena za sport i omladinu Nataša Aleksić navela je da će u sklopu obeležavanja Dana grada biti održan i turnir „Vojvođanska zlatna rukavica“ te da će Subotica biti domaćin bokserima iz celog sveta.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!
‒ Boks je sport koji u Subotici ima dugu tradiciju, te je ovo prilika da ljubitelji ovog sporta uživaju u narednim danima ‒ poručila je.

Član organizacionog odbora Tomislav Antelj kazao je da će jedan od najznačajnijih turnira biti organizovan, prema njegovom mišljenju, u najlepšem gradu na svetu.

‒  Na turniru će učestvovati više od 20 država iz celog sveta, a ugostićemo više od 200 boksera. Dobili smo podršku Svetske bokserske federacije, pa ćemo tokom turnira imati i polaganje za međunarodne sudije – naveo je i zahvalio se lokalnoj samoupravi i Sportskom savezu Subotice na podršci, dodavši da će reprezentacija Srbije biti predstavljena i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Nenad Vasiljević, selektor muške reprezentacije, zahvalio se svima koji su doprineli da se organizuje ovakav turnir, prema njegovom mišljenju, jedan od najjačih u Evropi.

‒ Muška omladinska reprezentacija će nastupiti sa četrnaest takmičara. Naporno su radili i očekujemo dobre rezultate ‒ poručio je Vasiljević.

Mirko Ždralo, selektor ženske reprezentacije, čestitao je Subotici na organizaciji prestižnog turnira koji okuplja, kako je rekao, svetska imena. Srbiju će na turniru predstavljati šest devojaka.

‒ Pred Evropskog prvenstvo, u Subotici će se okupiti bokserska elita. Samim tim što je Rusija u ženskoj, a Ukrajina u muškoj konkurenciji dovela dve svoje selekcije, jasno je koliko je ovaj turnir značajan. Našim reprezentativcima će ovo biti veliki test, a ujedno i turnir koji će možda biti jači od Evropskog prvenstva ‒ zaključio je Ždralo.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on vk
Share on telegram
Share on whatsapp

Povezane vesti

Piknik i koncert u šumi

Udruženje građana „Klara i Rosa“ u saradnji sa javnim preduzećima „Vojvodinašume“ i „Palić-Ludaš“, te udruženjima „Poželi želju” i „Četvrta Mini-Jugoslavija”, organizuje piknik i koncert u

Detaljnije »

Prijavite se na našu mejling listu

Besplatno jednom nedeljno stizaće

Vam najvažnije vesti na mejl.

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.