blank

Vršnjačko nasilje u Osnovnoj školi “Sonja Marinković”

“Ovo smo kvalifikovali kao treći nivo nasilja, dakle kao najjači nivo nasilja i po tome svemu radimo dalje”, izjavio je za Danas Pajica Bašić, direktor OŠ “Sonja Marinković” u Subotici, nakon sastanka Tima za zaštitu dece zbog slučaja teškog vršnjačkog nasilja u ovoj školi, u kojem je juče učenik 8. razreda zadobio povrede rebara i slezine koja mu je potom odstranjena u bolnici.

blank
Foto: Pannon RTV

“Obavestili smo policiju, Školsku upravu, Centar za socijalni rad i sve po onim protokolima koje imamo od Ministarstva prosvete radimo dalje”, dodao je direktor škole, prenosi Danas.

Prema njegovim rečima, o ovom slučaju je obavešten juče u popodnevnim časovima, a kako nije bio u mogućnosti da istog trenutka dođe u školu, rekao je da roditelj i dete odmah odu kod koordinatora Tima za zaštitu dece od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, kako bi se što pre saznalo šta se dogodilo i krenulo u rešavanje problema.

“Oko 19 časova sam bio u školi da razgovaramo i rešavamo ovu situaciju. Ono što smo uradili, popričali smo sa decom i pozvali roditelje vinovnika ovog slučaja da danas u toku prepodnevna zajedno sa decom dođu, kako bi deca u prisustvu roditelja dala izjavu. To su upravo oni uradili tokom prepodneva i mi smo zakazali sastanak Tima za zaštitu dece koji je oko 13 časova zasedao i doneli smo odluke kako i šta dalje”, objasnio je Bašić.

“Ne želim zaista da neko pomisli da škola želi nešto da zataška. Ne, apsolutno”, poručio je Pajica Bašić.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

2 responses to “Vršnjačko nasilje u Osnovnoj školi “Sonja Marinković””

  1. Na tv cujem kako je jedan roditelj nabavio neko uverenje o neuracunljivosti za njegovo dete, pa o cemu pricamo, roditelji nasilnika to opravdavaju!

  2. Sta ste konkretno uradili osim zasedanja? Koje su to odluke? Kada i kako ce te da ih sprovedete?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.