blank

Zakazivanje specijalističkih pregleda od danas moguće svakog dana

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je će uskoro biti povećan broj zdravstvenih usluga u domovima zdravlja i dodao da to podrazumeva i dijagnostiku i specijalističke službe kako bi se rasteretili sekundarni i tercijalni centri.

blank
Foto: Unsplash

On je za RTS povodom zakazivanja specijalističkih pregleda koje je od danas moguće svakog dana, a ne samo od 1. do 5. u mesecu, rekao da će izabrani lekar i dalje određivati da li je potreban specijalistički pregled.

„Ako neko ima indikaciju za hitan slučaj, kada je specijalistički pregled u pitanju, on će se i dalje pregledati u toj prijemnoj ambulanti, ali pre svega želimo da ljudi ne čekaju mesecima na specijalističke preglede zato što se (termini) popune za pet dana“, rekao je Đerlek.

Po njegovim rečima, ukoliko nekim slučajem pacijenti ne dobiju termin, potrebno je da se obrate direktoru zdravstvene ustanove u kojoj su pregledani, dok je druga mogućnost pritužba kabinetu ministarke zdravlja, putem mejla.

N1

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Žreb za polufinale Kup-a

U prostorijama Fudbalskog saveza Srbije, na Terazijama, održan je žreb parova polufinala Kupa Srbije za fudbalerke. Parove je izvlačila, uz asistenciju Momčila Marića, komesara za

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.