blank

Zašto Zoološki vrt od Gradske kuće nije tražio nadoknadu štete zbog ubijenih jelena?

blank

Sudeći prema raspoloživim informacijama, Zoološki vrt Palić od Grada Subotice ipak nije zatražio nadoknadu štete nastale nakon što su, prema zapisnicima Veterinarske inspekcije i komunalne policije, psi lutalice u noći između 30. i 31. marta prošle godine zaklali, odnosno kako je komunalna policija zaključila – podavili, 11 jelena.

Dan pre nego što smo 3. novembra ove godine objavili vest da su psi u Zoološkom vrtu zaklali, odnosno podavili 11 jelena (“Jeleni (ne) umiru sami”), Gradskoj kući smo imejlom poslali pitanje u vezi sa ovim događajem. Pitali smo da li je tadašnji direktor Zoološkog vrta Petar Savić, koji je nedavno podneo ostavku, od Grada Subotice, u ime ustanove kojom je rukovodio, zatražio nadokandu štete.

Na žalost, 9 dana kasnije odgovor od gradske uprave na ovo pitanje nismo dobili.

TEKSTOVE KOJE SMO DO SADA OBJAVILI O NESTALIM LAVIĆIMA PROČITAJTE OVDE.

Vršilac dužnosti direktora Zoološkog vrta Palić, Sonja Mandić, potvrdila nam je u međuvremenu da ova ustanova od dokumentacije u vezi sa pokoljem, odnosno davljenjem jelena u noći između 30. i 31. marta 2020. godine, raspolaže samo sa pomenutim zapisnicima Veterinrske inspekcije i komunalne policije koje smo objavili 3. novembra.

Javnost ima pravo da sazna zbog čega je Zoološki vrt ćutao o ovom incidentu sve vreme i zbog čega ustanova Gradskoj kući nije podnela zahtev za nadoknadu štete.

Foto: Piksabej

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.