blank

Završen drugi nivo kviza za osnovce „Čitanjem do zvezda”

blank

U novoj čitaonici Gradske biblioteke u sredu je održan međuškolski nivo projekta za podsticanje čitanja i popularizaciju kulture čitanja – takmičenje u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvezda” za učenike subotičkih osnovnih škola.

Takmičili su se učenici koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku u osnovnim školama „Matko Vuković” iz Subotice, „Matija Gubec” iz Tavankuta i „Vladimir Nazor” iz Đurđina. Tema kviza bila je „U svetu knjige”, a učesnici u kvizu trebalo je da pročitaju „Miris knjige‟ Jadranke Klepac, „Matildu‟ Roalda Dala, „Demona školske biblioteke‟ Moree Banićević i knjigu Liz Pišon „Tom Gejts: Svetski dan knjige: Najbolji u istoriji (dosad)‟.

blank

Nakon onlajn provere znanja i predstavljanja kreativnog rada učenici su ostvarili sledeće rezultate.

U kategoriji kviza znanja prvo mesto osvojili su Iva Molnar, Aleksandar Vojnić Purčar i Ivona Stantić iz Osnovne škole „Matko Vuković”, čiji je mentor bila Mirjana Crnković.

Drugo mesto osvojili su učenici Osnovne škole „Matko Vuković” Lucija Horvacki, Lea Vojnić i Franjo Rudinski, takođe sa mentorom Mirjanom Crnković.

Treće mesto osvojili su đaci Fabijan Dulić, Luka Vuković i Martin Vuković koji pohađaju Osnovnu školu „Matija Gubec” iz Tavankuta. Njihov mentor bila je Morena Rendulić.

Četvrto mesto osvojili su učenici Osnovne škole „Matko Vuković” Barbara Piuković, Lea Vojnić Purčar i Anđela Kutuzov, čiji je mentor bila Mirjana Crnković.

blank

U kategoriji kreativnog rada, prvo mesto osvojile su učenice Osnovne škole „Vladimir Nazor‟ iz Đurđina Sara Dulić i Julija Mrkaljević, sa mentorom Monikom Ivanović.

Drugo mesto osvojio je Dejan Radaković, učenik Osnovne škole „Matko Vuković”, čiji je mentor bila Mirjana Crnković.

Prvoplasirana i drugoplasirana ekipa, odnosno pojedinci iz obe kategorije, učestvovaće na Državnom takmičenju u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvezda” koje će takođe biti održan onlajn 11. i 12. maja.

Organizatori ovog kviza za podsticanje čitanja su Bibliotekarsko društvo međimurske županije, a u Subotici ga sprovodi Gradska biblioteka Subotica u saradnji s Novinskom izdavačkom ustanovom „Hrvatska reč”.

Foto: Gradska biblioteka

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 14 stepeni Celzijusa. Osobama sa srčanim obolјenjima i astmatičarima

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.