blank

Železničkom mostu u Balkanskoj privremeno smanjena visina

blank

Kada početkom marta radovi budu završeni, most bi trebalo da bude 4,25 metara iznad nivoa ulice

Železničkom mostu iznad kolovoza u Balkanskoj ulici, na pruzi Subotica – Horgoš – državna granica, čija je rekonstrukcija počela 3. septembra prošle i trebalo bi da traje do 3. marta ove godine, privremeno je smanjena visina u odnosu na kolovoz pomenute ulice na 2,34 metra, ali će nakon okončanja radova, tokom kojih je čelična konstrukcija zamenjena betonskom, visina mosta dugog 12,65 metara ipak biti povećana na 4,25 metara u odnosu na ulicu.

Ovo je u odgovoru našoj redakciji naveo Nenad Stanisavljević koji je u preduzeću Infrastruktura železnice Srbije zadužen za odnose sa javnošću..

“Umesto ranija tri koloseka, sada se na mostu nalaze dva. Do kraja obnove predviđeno je da bude postavljena ograda mosta”, navedeno je u Stanisavljevićevom imejlu prosleđenom našoj redakciji.

“U ovom periodu nema drumskog saobraćaja Balkanskom ulicom, upravo zbog radova na mostu, a vozačima je obezbeđen alternativni pravac uz odgovarajuću saobraćajnu signalizaciju”, naveo je Stanisavljević.

Infrastruktura železnice Srbije podseća da je pruga Subotica – Horgoš – državna granica izgrađena 1885. godine, kao deo železničke magistrale Baja – Subotica – Segedin.

Izvođači radova na obnovi i izgradnji pomenute pruge su „Karin komerc MD“ iz Veternika i ruska kompanija „RŽD internešnl“, a vrednost posla je 10,2 milijarde dinara.

Ugovor o rekonstrukciji i modernizaciji železničke pruge Subotica – Horgoš – granica sa Mađarskom, potpisan je 12. juna 2021. godine u Beogradu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.