blank

Zoološki vrt potvrdio da tela lavića nisu pronađena

blank

Mladunci u kavez vraćeni po nalogu direktora Petra Savića, nakon njegovog razgovora sa veterinatom Tiborom Janošijem koji uskoro, kako saznajemo, odlazi u penziju. Nadležna inspekcija proverava čitav slučaj

Novopostavljeni vršilac dužnost direktora Zoološkog vrta Palić, Sonja Mandić, jutros je našoj redakciji zvanično odgovorila da lavići, koji su se omacili 16. jula ove godne, drugog dana od dolaska na svet, dakle 18. jula ujutro, nisu pronađeni u kavezu. Pretpostavka je da je mužjak pojeo laviće, kako je naša redkcija objavila ranje.

Prema zvaničnim informacijama Zoološkog vrta, lavica Kiara 16. jula na svet je donela petoro lavića, od koji je jedno bilo mrtvorođeno.

Novopostavljena direktorica potvrdila je nezvaničnu informaciju naše redakcije da su lavići iznošeni radi prihrane.

OBJAŠNJENJA ZOOLOŠKOG VRTA U VEZI SA RADOM VETERINARA I SMRTI ŽIVOTINJA PROČITAJTE OVDE.

“U jednom trenutku zaposleni su uspelu da odvoje odrasle lavove, ušli su u volijeru i proverili laviće. Mišljenje radniaka je bilo da su lavići slabo vitalni i da lavica nema dovoljno mleka, dohranili su ih mlečnom formulom i vratili u unutrašnji objekat”, navedeno je u pisanom odgovoru novopostavljene direktorice koji je jutros potvrđen i u direktnom razgovoru u prostorijama uprave Zoološkog vrta.

“U zoološkom vrtu ne postoji drugi prostor u kojem mogu da se bezbedno zbrinu mladi lavovi koje čopor odbaci. Imajući u vidu sve napred navedene činjenice, direktor je, nakon konsultacije sa veterinarom, doneo odluku da se lavići ne odvajaju od majke, pa su zbog toga smešteni u objekat”, navedeno je u odgovru direktorice Mandić koja nam je u razgovoru rekla da, koliko joj je poznato, prvog dana, kada su mladunci došli na svet, nije bilo znakova da ih čopor odbacuje.

VESTI I ČLANKE O NASTRADALIM LAVIĆIMA PROČITAJTE OVDE.

“Naredog dana, 18. jula, ni leš mrtvorođenog lavića, a ni tela četvoro lavića koji su prethodnog dana bili živi nismo zatekli u volijeri ni u objektu. Čopor ih je odbacio”, navedeno je u saopštenju.

Pretpostavka je da je laviće pojeo lav.

Nadležna inspekcija u Zoološkom vrtu utvrđuje činjenice u vezi sa lavićima i ostalim životinjama koje su uginule u Zoološkom vrtu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 14 stepeni Celzijusa. Osobama sa srčanim obolјenjima i astmatičarima

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.