blank

Zvezdan Kalmar o uvođenju novih protestnih zahteva (VIDEO)

YouTube video

Programski direktor Centra za ekologiju i održivi razvoja (CEKOR) iz Subotice, poznati ekološki aktivista Zvezdan Kalmar, za Subotičke.rs izjavio je danas da su novi zahtevi Zeleno-levog bloka, koji se odnose na usvajanje posebnog zakona kojim bi projekat Rio Tinta u Jadru praktično bio izbrisan i smenu članova REM-a na čelu sa Oliverom Zekić, logični, ali da istovremeno, kako Kalmar kaže, ne mogu da reše sve probleme sa kojima se ekolozi suočavaju.

Specijalni zakon protiv Rio Tinta, prema Kalmarovim rečima, ne bi bio delotvorno rešenje jer u Srbiji ima, kako Kalmar kaže, dosta nezaknitih rudarskih aktivnosti i leks-specijalis ne bi mogao da reši probleme u svakom od posebnih slučajeva, na sistemski i organizovan način.

blank

Podsetimo, u jučerašnjem “Utisku nedelje” između Save Manojlovića iz Pokreta “Kreni promeni” i Nebojše Zelenovića iz Otvorene građanske platforme AKCIJA izbila je polemika zbog uvođenja pomenutih dodatnih protestnih zahteva. Zelenović se zalagao za uvođenje dodatnih zahteva, dok je Manojlović nove zahteve nazvao razvodnjavanjem protesta.

Manojlović je rekao da je bio iznenađen kada je danas čuo dva dodatna zahteva koje je izneo zeleno – levi blok, a koga čine Otvorena građanska platforma AKCIJA, Ekološki ustanak i Ne davimo Beograd.

„Imali smo dogovor da će ovi protesti biti građanski i drugi deo opozicije je bio korektan da se neće menjati zahtevi da se priča ne bi razvodnjavala. Smatram da je ovim zahtevima dogovor prekršen“, istakao je on, upozoravajući da „ako svi budu dodavali zahteve bićemo džu boks želja“.

Manojlović je, kako N1 prenosi, podsetio da smo već imali protesne šetnje koje je organizovao Pokret „1 od 5 miliona“ i kada smo počeli da dodajemo zahteve, a imali smo 75 zahteva, na kraju ljudi nisu ni znali zašto šetaju.

Bilo je predloga, dodao je on, da se ide ispred skupštine, ali kako ističe, imamo taktiku koja pobeđuje.

„Šetnje i političke govorancije ispred skupštine neće ništa promeniti, imaćemo idealnu pozornicu za to ali nećemo imati pobedu i promenu. Ono što njima ( vlasti) smeta je blokada međunarodnih saobraćajnica, to njima smeta“, istakao je Manojlović.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 2 do 15 stepeni Celzijusa. U toku pre podneva očekivane su

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.