blank

25. Veteranski turnir u košarci (VIDEO)

YouTube video

Subotica je epitet „grada sportova“ nosila decenijama. Ove godine ponosito 366 dana nosi titutlu „evropskog grada sporta“. Veličanju ovog sportskog zajedništva, takmičarskog duha i dobre organizacije doprinele su Kornjače i naslednice Kornjačice koje su, za svoj jubilarni 25. Međunarodni turnir u košarci za veteranke i veterane, priredile turnir kakav će se pamtiti.

Utakmice se igraju već dva dana, noći se provode uz mnogo pesme i smeha, a 400 košarkaša i košarkašica iz devet država proslavlja košarku, sport i svoju državu ili grad iz koga dolazi.

37 timova pevali su i igrali kao jedan, odigravši utakmice na tri lokacije: u OŠ „Majšanski put“, „Sečenji Ištvan“ i Hali sportova, u trajanju od osam minuta po utakmici. Kažu, i to je mnogo, kad je dinamična igra ispod obruča u pitanju.

blank
Foto: Subotičke.rs

Druženje sa košarkom za neke je počelo polovinom prošlog veka, a kako je istakla Slavica Kostić, jedna od organizatorki – kada su današnje Kornjače igrale košarku, neke kornjačice nisu bile još ni rođene, a danas su jedan tim. Proslavljaju se rođendani, rođenja dece, zajedno se prolazi kroz životne radosti i tuge. Sve to, još od prvog turnira, 1997. godine koji je organizovala Anka Pejušković.

Kao što je red, na teren su poimence izašle sve one koje su košarku, ali i jedinstvo stavile na pravo mesto, uloživši veliki trud da se održi ovaj vid turnira, sada već četvrt veka. Ove starije Kornjače simbolično su organizaciju predale mlađima. Svečanu dodelu pehara i medalja obaviće u nedeljno jutro u Gradskoj kući, kako bi stavili tačku na ovogodišnji turnir ali i počele sa pripremom onog narednog, za sledeću godinu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 13 do 29 stepeni Celzijusa. Biometeorološka situacija pogodovaće hroničnim bolesnicima, ali

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.