blank

Bajmočki fudbalski rođendan sutra na stadionu!

27. juna 1905. godine odigrana je prva zvanična utakmica u istoriji bajmočkog fudbala. Tadašnji BAK – Bajmok je svoju prvu utakmicu igrao protiv Fudbalskog kluba “Bačka”, najstarijeg kluba nekadašnje Jugoslavije, osnovanog samo četiri godine pre bajmočkog. Bajmočani su poraženi rezultatom 1:12.

blank
Foto: Privatna arhiva

Ta utakmica se smatra početkom organizovanog igranja fudbala u Bajmoku i danom osnivanja BAK Bajmok. Bio je to datum koji će se pamtiti kao rođenje kluba. 40 godina kasnije, 1945. godine, Bak Bajmok biće preimenovan u današnji FK Radnički.

Od svog postojanja boje FK Radnički, plavo – crvena, postaće zaštitni znak ovoga kluba koju ponosno nose fudbaleri kroz generacije, punih 119 godina!

Zahvaljujući Veliboru Lončaru, koji je trener mlađim kategorijama FK Radnički, devet godina se uzastopno okupljaju bivši fudbaleri, treneri i navijači ovoga kluba.

Veterani Radnički Bajmok
Foto: Subotičke.rs

Tradicionalno okupljanje je sutra od 18 časova, na bajmočkom stadionu, kada će veteranska ekipa odigrati revijalnu utakmicu, posle čega sledi druženje. Ove godine, deo novca koji je prikupljen za pripremu ove organizacije, proslediće se ŽRK Radnički, kako bi se i na ovaj način pomoglo još jednom sportskom, bajmočkom klubu koji, i pored svih problema, opstaje na sportskoj sceni.

Veličinu jednog kluba ne odredjuju samo rezultati, već mnogo više njegova istorija, tradicija, a najviše ljudi, fudbaleri koji su nosili bajmočki plavo – crveni dres i tu se ništa ne menja evo već punih 119 godina! Mnogo smo veliki klub, bili i ostali! – poručuju oni koji FK Radnički Bajmok nose u srcu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas slavimo Vidovdan

Pravoslavni vernici danas, 28. juna obeležavaju jedan od najvećih srpskih praznika – Vidovdan.   Mnoga mesta u Srbiji danas proslavljaju Vidovdan kao slavu, pa tako

Detaljnije »
blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 17 do 29 stepeni Celzijusa. Očekivana biometeorološka situacija će izazvati uobičajene

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.