blank

Bebe belih vukova dočekale posetioce za 74. rođendan ZOO Palića

Zoo vrt Palić danas slavi 74. rođendan. Počeo je sa radom na današnji dan, 31. maja 1950. godine, a slavljenički dan bio je u toliko svečaniji jer su dva mala, bela vuka, mesec dana nakon rođenja, po prvi put izašla u spoljašnju volijeru.

blank
Foto: Zoo vrt Palić

Vukovi Alba i Aris su na svet, 1. maja doneli dva vučića, svoje prvo leglo.

“Vučji čopor se u pravilu sastoji od roditeljskog para i njihovih potomaka, dakle oni žive u porodici. Za razliku od domaćih pasa, vukovi polno sazrevaju tek sa dve godine i za to vreme ostaju s roditeljima. Prošlogodišnji mladunci pomažu roditeljima u podizanju sledeće generacije beba.

Sa dostizanjem polne zrelosti, mladi vukovi po pravilu napuštaju teritoriju svojih roditelja i kreću u potragu za vlastitim područjem. Roditelji su uvek dominantni u odnosu na svoj podmladak, pa stoga nema borbi oko dominacije. Naša mala bela porodica privući će pažnju najmlađih posetilaca, pa ih molimo da tiho prolaze pored volijere, ako bebe spavaju “ – poručuju na FB stranici ZOO vrta.

blank
Foto: Zoo vrt Palić

Zoo vrt Palić radi svakoga dana od 9 do 19 časova, a danas je uz veliki broj aktivnosti , obeležen i 74. rođendan, ovog, jednog od najlepših vrtova u zemlji.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Obeležen Dan borca (VIDEO)

Povodom Dana borca – 4. jula danas su položeni venci na Spomenik žrtava fašizma i spomenik “Njihovoj vernosti”. Vence su položili predstavnici lokalne samouprave, SUBNOR-a,

Detaljnije »
blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 15 do 26 stepeni Celzijusa. Biometeorološka situacija može izazvati uobičajene tegobe

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.