blank

„Dr Maks” podneo tužbu Upravnom sudu protiv Apoteke Subotica

blank

Daniel Šul, direktor kompanije “Dr Maks” za Srbiju

“Očekujemo da će sud naložiti tuženom da postupak davanja u zakup predmetnih poslovnih prostorija sprovede iznova, u skladu sa zakonom, kao i da donese rešenje kojim će odložiti izvršenje akta i zabraniti sprovođenje daljih radnji u postupku davanja u zakup poslovnih prostorija u javnoj svojini Grada Subotice, datih na korišćenje zdravstvenoj ustanovi Apoteka Subotica, do donošenja presude povodom ove tužbe”, kažu u kompaniji “Dr Maks”.

Farmaceutska kuća “Dr Maks”, čija je prijava na tender za zakup subotičkih apoteka odbijena i koja tvrdi da su tenderski uslovi u Subotici eliminisali većinu potencijalnih ponuđača, uključujući i najveće igrače na tržištu, podnela je juče tužbu Upravnom sudu protiv Apoteke Subotica, potvrđeno je našoj redakciji u ovoj kompaniji.

“Tužba je podneta protiv obaveštenja Apoteke Subotica, od 25. novembra ove godine, kojim su nas obavestili da naša prijava ne ispunjava uslove iz Javnog oglasa za davanje u zakup poslovnih prostorija putem javnog nadmetanja, te da iz tog razloga ne možemo pristupiti postupku javnog nadmetanja, koje je bilo zakazano za 27. novembar”, navedeno je u odgovoru “Dr Maksa” našoj redakciji.

blank

“Tužbom je predloženo da Upravni sud donese presudu kojom će usvojiti tužbu, poništiti akt i poništiti postupak davanja u zakup poslovnih prostorija u javnoj svojini Grada Subotice, datih na korišćenje zdravstvenoj ustanovi Apoteka Subotica, kao i sve radnje sprovedene u ovom postupku. Očekujemo da će sud naložiti tuženom da postupak davanja u zakup predmetnih poslovnih prostorija sprovede iznova, u skladu sa zakonom, kao i da donese rešenje kojim će odložiti izvršenje akta i zabraniti sprovođenje daljih radnji u postupku davanja u zakup poslovnih prostorija u javnoj svojini Grada Subotice, datih na korišćenje zdravstvenoj ustanovi Apoteka Subotica, do donošenja presude povodom ove tužbe”, kažu u kompaniji “Dr Maks”.

Apoteka Subotica je 6. novembra raspisala javni oglas za zakup svojih apoteka, pošto se u međuvremenu odustalo od koncepta javno-privatnog partnerstva. Javno nadmetanje održano je 27. novembra, uz učešće samo jedne kompanije.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 4 do 14 stepeni Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.