blank

Na Božić četiri umesto dosadašnje tri svete mise

blank

Velečasni Dražen Skenderović u ime Subotičke biskupije za naš portal je potvrdio da će tokom božićnih praznika u crkvama biti organizovan veći broj svetih misa

Uoči božićnih praznika, subotički biskup, monsinjor Slavko Večerin, saopštio je da mise mogu i dalje da se slave uz pridržavanje propisanih mera predostrožnosti. Misa ponoćnica slaviće se u skladu sa odlukama nadležnih o ograničenom broju osoba u zatvorenom prostoru. Svi ostali programi, poput božićnih koncerata i dečjih programa, otkazani su.

Biskup je najavio da će ovih dana župnicima dostaviti ovlašćenja, koja su stigla iz Vatikana, na osnovu kojih na Božić mogu da se slave četiri umesto tri mise, osim ako Krizni štab u Srbiji u međuvremenu ne predloži stroža ograničenja, prenosi Pannon RTV.

Velečasni Dražen Skenderović u ime Subotičke biskupije za naš portal je potvrdio da će tokom božićnih praznika u crkvama biti organizovan veći broj svetih misa.

– Tokom Badnje večeri će, osim ponoćke biti organizovana još jedna sveta misa u crkvama. Na sam dan Božića svaki svećenik može slaviti četiri svete mise, što je potvrđeno u jučerašnjem zvaničnom dopisu iz Vatikana, sa ciljem da se ne stvaraju gužve u crkvama – naveo je velečasni Skenderović.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.