blank

Nove mere Gradskog štaba za vanredne situacije

blank

Gradski štab za vanredne situacije na svojoj osamnaestoj vanrednoj sednici, održanoj u ponedeljak, doneo je naredbu o obaveznoj upotrebi zaštitne opreme u zatvorenom prostoru kao i u onim situacijama kada ne može da se održava propisana razdaljina.

Od utorka, 24. novembra, pa sve do 3. decembra, ugostiteljski objekti, trgovinski centri, pozorišta, bioskopi i druge ustanove kulture, izuzev apoteka, benzinskih pumpi i ugostiteljskih objekata koji dostavljaju hranu ili rade šaltersku prodaju hrane, neće raditi od 18 časova do 5 sati ujutro.

Zabranjuju se javna okupljanja na javnim mestima u otvorenom i na zatvorenom prostoru kada se okuplja više od pet lica. Obavezno je nošenje zaštitnih maski u vozilima javnog prevoza, uz ograničenje maksimalnog broja putnika na polovinu standarnog kapaciteta. Vršiće se i kontrola sprovođenja kućne izolacije, samoizolacije i svih drugih mera koje su na snazi. Takođe, preporučuje se svim poslodavcima da omoguće rad od kuće svim zaposlenima kod kojih je to moguće.

Nadzor nad primenama mera ove naredbe obavljaće gradska uprava posredstvom Sekretarijata za inspekcijsko-nadzorne poslove, uz koordinaciju sa nadležnim Republičkim inspekcijskim organima.

Ova naredba stupa na snagu od utorka, 24. 11. 2020. godine.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 22 stepena Celzijusa. Kardiovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.