blank

Preminuo Ivan Sedlak

blank

U sedamdesetoj godini, preminuo je Ivan Sedlak, počasni predsednik Bunjevačke matice. Bio je okružni javni tužilac, predsednik suda u Subotici, advokat, kao i ministar bez portfelja zadužen za ljudska i prava nacionalnih manjina.

Funkciju počasnog predsednika Bunjevačke matice obavljao je od 2017. godine, a pre toga u nekoliko mandata bio je njen predsednik. Obavljao je funkciju predsednika Odbora za službenu upotrebu jezika i pisma u Nacionalnom savetu bunjevačke nacionalne manjine u aktuelnom sazivu, a njegov član bio je u prvom mandatu.

Sportska karijera dovela ga je do mesta predsednika Šahovskog saveza Jugoslavije. Jedno vreme bio je predsednik ŠK „Palić”, a poslednjih godina sportski direktor ŠK „Spartak”. Imao je šahovsko zvanje majstorski kandidat, u čemu ga je pretekao sin Nikola Sedlak, velemajstor, na šta je bio izuzetno ponosan.

Sahrana je u četvrtak, 3. decembra, u 15 časova na Bajskom groblju u Subotici.

RTV

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog droge

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, u saradnji sa novosadskom policijom, uhapsili su M. E. (1981) iz okoline Bačke Topole zbog postojanja osnova sumnje da

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.