blank

FK „BAČKA 1901” Tužilaštvo zakazalo saslušanje za septembar

blank

„U odnosu na falsifikovani pečat i nalaz veštaka, ovo tužilaštvo nije bilo obavešteno od strane Osnovnog suda u Subotici, pred kojim se vodio parnični postupak, da se u radnjama prijavljenih stiču elementi bilo kog drugog krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti”, navedeno je u odgovoru Osnovnog javnog tužilaštva našoj redakciji

Branko M. Žujović

Redakcija portala Subotičke.rs 13. avgusta ove godine objavila je izvode iz pravosnažne presude Osnovnog suda u Subotici, u vezi sa izbornim skupštinama Fudbalskog kluba „Bačka 1901” održanim 7. i 8. jula 2016. godine. Podsetimo, presudom u parničnom postupku (6P 815/2016) konstatovano je da je grupa pokojnog Miljojka Vukadinovića, koja je 7. jula 2016. godine održala paralelnu izbornu skupštinu i potom preuzela „vlast” u pomenutom klubu, upotrebila falsifikovani pečat.

Prema navodima iz presude, sudski veštak je utvrdio da 7. jula 2016. godine nije upotrebljen originalni klupski pečat. Upoređen je bio otisak pečata upotrebljen na Vukadinovićevoj skupštini sa otiskom originalnog klupskog pečata, upotrebljenog na Izbornoj skupštini kluba iz 2013. godine.

Zbog ove konstatacije iz presude, naša redakcija obratila se Osnovnom tužilaštvu u Subotici, tražeći informacije od javnog značaja u vezi sa Fudbalskim klubom „Bačka 1901”, odnosno konstatacijama navedenim u pravosnažnoj presudi Osnovnog suda.

U odgovoru Osnovnog javnog tužilaštva, koji je stigao danas, navedeno je da je pomenuto tužilaštvo postupalo po prijavi Zorana Markovića, predsednika Upravng odbora Fudbalskog kluba „Bačka 1901”, protiv Josipa Rajčića, Tibora Rehma, Miljojka Vukadinovića, Stevana Kovačevića, Radovana Šimuna, Đorđa Čovića, Dragana Zolnaića i Miše Guljaša, zbog krivičnog dela falsifikovanja isprave iz čl. 355, st. 2, u vezi st. 1 Krivičnog zakonika, ali da je, nakon dvogodišnjih provera, 14. novembra 2018. godine doneto rešenje o odbačaju krivične prijave, jer nisu postojali osnovi sumnje da su prijavljeni učinili krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti.

„U odnosu na falsifikovani pečat i nalaz veštaka, ovo tužilaštvo nije bilo obavešteno od strane Osnovnog suda u Subotici, pred kojim se vodio parnični postupak, da se u radnjama prijavnjenih stiču elementi bilo kog drugog krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti”, navedeno je u odgovoru Osnovnog javnog tužilaštva našoj redakciji.

U odgovoru tužilaštva dalje je navedeno da su Robert Širola i Spasoje Vujović, kao zastupnici Fudbalskog kluba „Bačka 1901”, 24. avgusta 2018.godine podneli krivičnu prijavu protiv Lajče Bašić Palkovića, Grge Horvackog i Mladena Magdenovskog, inače učesika skupštine održane 8. jula 2016. godine koja je u presudi Osnovnog suda označena kao zakonita, zbog falsifikovanja isprave i navođenja na overavanje neistinitog sadržaja.

„U ovom predmetu još uvek su u toku dokazne radnje, zbog mnoštva parničnih postupaka koji se vode,te dolazi do preplitanja krivične i parnične odgovornosti”, kaže se u odgovoru Osnovnog javnog tužilaštva našoj redakciji.

U odgovoru je dalje navedeno da je Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, nakon uvida u anonimnu krivičnu prijavu protiv Roberta Širole i Spasoja Vujovića, podnetu zbog krivičnog dela zloupotrebe položaja odgovornog lica, ovaj predmet dostavilo Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici na, kako je navedeno, nadležno postupanje, smatrajući da se radi o krivičnom delu neosnovanog dobijanja i korišćenja kredita i drugih pogodnosti.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 23 stepena Celzijusa. Relativno povolјne biometeorološke prilike pogodovaće svim

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.