blank

GIK: Na teritoriji grada glasalo je ukupno 52.484 birača

Na sednici Izborne komisije Grada Subotice doneta je odluka o utvrđivanju preliminarnih rezultata izbora za odbornike Skupštine grada Subotice koji su održani u nedelju.

blank
Foto: Subotičke.rs

Na teritoriji grada glasalo je ukupno 52.484 birača, odnosno 41,83% od ukupnog broja upisanih birača.

Najviše glasova osvojila je lista “Aleksandar Vučić – Subotica sutra” sa 25.893 glasa, odnosno 35 odbornička mesta. Savez vojvođanskih Mađara “Dr Balin Pastor” sa 13.777 glasova i 19 odborničkih mesta. Za koaliciju “Subotica protiv nasilja – biram Suboticu – Nela tonković” glasalo je 7.721 birača i u skupštini grada biće 10 odborničkih mesta, dok je na četvrtom mestu po broju osvojenih glasova koalicija “Za pravednu Suboticu – Demokratski savez Hrvata u Vojvodini – Stranka pravde i pomirenja – Tomislav Žigmanov” sa 2.182 glasa osvojila tri odbornička mesta.

Grupa građana “Za kulturnu Suboticu” nije prešla cenzus sa osvojenih 913 glasova.

Podatke je iznela predsednica izborne komisije Grada Subotica Tatjana Božić i napomenula kako tokom glasanja nije bilo većih nepravilnosti:

“Izborni dan je prošao uobičajeno i u zapisnicima o radu biračkih odbora nije bilo prigovora. Nisu registrovani prigovori članova biračkih odbora u zapisnicima. Izbore su pratili i strani posmatrači, ukupno je bilo trinaest prijavljenih posmatrača koji su ispratili izbore na teritoriji celog grada, na različitim biračkim mestima, a takođe su pratili i primopredaju izbornog materijala u prostorijama Nove opštine” – istakla je Božić.

Zakonski rokovi za prigovore su u toku, nakon čega će se objaviti konačni rezultati – dodala je Tatjana Božić, predsednica GIK-a.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas slavimo Vidovdan

Pravoslavni vernici danas, 28. juna obeležavaju jedan od najvećih srpskih praznika – Vidovdan.   Mnoga mesta u Srbiji danas proslavljaju Vidovdan kao slavu, pa tako

Detaljnije »
blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 17 do 29 stepeni Celzijusa. Očekivana biometeorološka situacija će izazvati uobičajene

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.