blank

Nova vozila i radne mašine JKP “Čistoća i zelenilo”

JKP “Čistoća i zelenilo” zahvaljujući kreditu iza koga stoji Grad Subotica, nabavilo je nova vozila i mašine koje će pomoći u obavljanju svakodnevnih poslova čišćenja grada.

blank
Foto: Subotičke.rs

Vozila za sakupljanje smeća, vozila za higijenu i oprema za zelenilo koštale su 473 miliona dinara, kredit u vidu subvencija. Gradonačelnik grada Stevan Bakić istakao je da je ovo sinergija Grada i JKP “Čistoće i zelenila”.

“Tender je bio raspisan tokom 2023. godine, u međuvremenu je završen i danas smo svedoci kompletno isporučene mehanizacije koja se sastoji od: pet kamiona autosmećara, dva kamiona putarca, jedne autocisterne, jednog servisnog kombi vozila, jednog vozila sa korpom, dve električne čistilice, dva traktora sa mulčerom i dva teretna vozila sa abrolom i kontejnerom” – nabrojao je mašine Bakić i dodao kako je važno da se stvori zdraviji i moderniji ambijent za svakog pojedinca.

blank
Foto: Subotičke.rs

Direktor JKP „Čistoća i zelenilo” Slobodan Milošev je rekao da će nabavljena vozila i radne mašine doneti i određene uštede kada je reč o potrošnji goriva i drugih energenata, a doprineće i boljoj zaštiti životne sredine. Milošev je dodao kako je pokrivenost grada zelenim kantama potpuna, dok su plave kante podeljene u 11 mesnih zajednica, a cilj je da se cela opština pokrije i ovim kantama:

“Uz podelu kanti mi delimo uputstva šta se odlaže u plavu kantu i mogu da kažem da možemo biti zadovoljni kako ih građani koriste i šta u njih odlažu”, rekao je Slobodan Milošev.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 13 do 29 stepeni Celzijusa. Biometeorološka situacija pogodovaće hroničnim bolesnicima, ali

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.