blank

Obeležen Dan Srednje medicinske škole (VIDEO)

YouTube video

Međunarodni dan sestrinstva se obeležava 12. maja, u znak sećanja na dan rođenja Florens Najtingejl, čijom je zaslugom sestrinstvo priznato kao profesija. Efikasna komunikacija sa pacijentima, predanost pozivu i humanost su osnovni stožeri ove profesije. Tog dana obeležava se i Dan Srednje medicinske škole koja je prigodnim aktivnostima, ovaj važan datum za njih, obeležila na adekvatan način.

Upis samo što nije, osmaci se pripremaju za malu maturu, srednje škole za nove učenike, a ovaj dan medicinska škola je otvorila vrata i za sve one koji su zainteresovani da se bave ovim plemenitim poslom.

blank
Foto: Subotičke.rs

Na važnosti ovoga dana za srednju medicinsku školu koja postoji od 1958. godine, dao i je gradonačelnik Stevan Bakić koji je obišao školu, razgovarao sa profesorima i učenicima i iskazao poštovanje prema radu u ovoj obrazovnoj instituciji.

Svi znamo koliko je zdravlje bitno, ali i buduće medicinske sestre i doktorice koje će nas u budućnosti lečiti. U njihovo obrazovanje se ulaže a škola se trudi da svake godine ponudi primamljiv i nov obrazovni program, u skladu sa potrebama društva. Lepo je čuti kad jedna učenica ove škole kaže kako je put koji je odabrala, pravi.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 13 do 29 stepeni Celzijusa. Biometeorološka situacija pogodovaće hroničnim bolesnicima, ali

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.