blank

Obeležen početak radova na pruzi Subotica – Segedin

blank

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Mađarske Viktor Orban prisustvovali su danas u Horgošu ceremoniji obeležavanja početka radova na rekonstrukciji i modernizaciji železničke pruge Subotica – Horgoš – državna granica sa Mađarskom – Segedin.

„Hvala predsedniku Vučiću što me je pozvao danas ovde da budem sa vama. U neobičnoj smo situaciji, želimo da obnovimo jednu železničku liniju staru 150 godina, a u stvari postavljamo jedan kamen temeljac. Zašto to smatramo kamenom temeljcem? Zato što je to simbol saradnje i zajedničkog napretka Mađara i Srba koji grade zajedničku budućnost”, poručio je Orban.

Kako je dodao, imaju sporazum sa predsednikom Vučićem koji garantuje da će i Mađari i Srbi podjednako imati koristi od zajedničke saradnje.

Istakao je da je cilj dve države da se obnovi železnička linija stara 150 godina, jer će od nje i Mađari i Srbi imati koristi i napredovati.

„Zajedno smo jači, moramo još više da učvrstimo naše odnose. Istorijske oluje su presekle ovu železničku liniju i time su građani oba grada mnogo izgubili“, ocenio je Orban, objašnjavajući da je saobraćaj obustavljen zbog migranata.

Vučić je najpre na mađarskom rekao da ko sme taj i pobeđuje želeći na taj način da iskaže to da je Orban, kako kaže, uz mnogo hrabrosti, napravio nove odnose između Srbije i Mađarske.

„Spremio sam lep govor, nešto od toga ću i da pročitam. Naše komšije Mađari kažu ko sme, taj pobeđuje. Ja sam zahvalan mađarskom predsedniku vlade što je uz mnogo hrabrosti napravio potpuno nove uslove za bolje odnose. Rekao je da zajedno možemo mnogo toga da uradimo, zajedno smo mnogostruko jači. Predviđeni završetak radova je novembar sledeće godine, tada naše dve zemlje dobijaju potpuno modernizovanu prugu”, rekao je Vučić.

NSPM, Foto: Fejsbuk

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 19 do 31 stepen Celzijusa. Očekivana biometeorološka situacija može uzrokovati tegobe

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.