blank

Odličan plasman polaznika škole engleskog jezika “Marigold” u Italiji

Evropska runda Hippo takmičenja u engleskom jeziku završena je u italijanskom gradu Lido di Jesolo, a uspesi subotičkih mališana pamtiće se dugo.

blank
Foto: Privatna arhiva

Na takmičenju na kome je učestvovalo 130 dečaka i devojčica iz cele Evrope, Lena Vereb i Aleksej Koledin osvojili su 8. mesto i 11. mesto u kategoriji Hippo 1.

8. mesto je ujedno i najbolji rezultat svih takmičara odnosno dece iz opštine Subotica pored još dva deseta mesta koja su ostvarili drugi učenici. Po pravilima, samo dva kandidata su mogla da obezbede prolazak u svetsko finale, tako da polaznici škole „Marigold“ nisu uspeli da prođu dalje.

Nastavnici koji su vodili decu na takmičenje kažu da su naši mali sugrađani dobili šansu za interakciju sa decom iz Evrope: „Doživljaj je bilo samo putovanje, išli smo do Venecije, kao i mi nastavnici za networking“ , kaže Sanela Šabović iz Marigold tima koji je prvi put učestvovao na evropskom nivou takmičenja.

blank
Foto: Privatna arhiva

Iz Subotice je išlo šest učenika. Lena Vereb je učenica četvrtog razreda, a takmičiće se i sledeće godine.
„Ovim fantastičnim uspehom naša deca su predstavila Suboticu i Srbiju i učinila da se osećamo beskrajno zahvalno i ponosno što smo deo njihove pobede“, naglasila je Šabović iz Marigold tima.

Uz brojne plesne, sportske i uspehe sa državnih takmičenja koja osvajaju deca iz Subotice, dodajemo ovaj sjajan uspeh sa takmičenja iz engleskog jezika i nadamo se novim, boljim plasmanima sledeće godine.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.