blank

Оrao se oporavlja u stacionaru Zoološkog vrta

blank

Orao belorepan, koji je u petak naleteo na voz koji saobraća od Subotice ka Somboru, juče je operisan i zbrinut u stacionaru Zoološkog vrta na Paliću, saznaju Subotičke.rs.

‒ Osim povrede krila, orlu su bile povređene i vazdušne kese pomoću kojih diše. Imao je i krvarenje na disajnim putevima. Juče je operisan ‒ poručio je dr Slobodan Stevanov iz veterinarske ambulante Panvet, dodavši da je izvršeno spajanje kostiju i da će ptici za potpuni oporavak biti potrebno više meseci.

‒ Za zarastanje kostiju biće potrebno najmanje mesec dana, a verovatno i više. Pošto je reč o mladoj jedinki, trebalo bi da se u potpunosti oporavi ‒ rekao je Stevanov.

On je istakao da je orao belorepan sada smešten u prihvatilištu Zoološkog vrta.

‒ Stacionar je sagrađen još za vreme direktora Mirka Šinkovića i u njemu se nalaze i druge divlje ptice bez noge ili krila, na primer. Tamo će orlu biti pružena odgovarajuća nega i briga ‒ zaključio je veterinar.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog droge

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, u saradnji sa novosadskom policijom, uhapsili su M. E. (1981) iz okoline Bačke Topole zbog postojanja osnova sumnje da

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.