blank

Počinje 31. Filmski festival na Paliću (VIDEO)

YouTube video

Palićki filmski festival ulazi u svoju četvrtu deceniju postojanja.

I pored mnogih finansijskih problema, uspeo je da opstane sve ove decenije i postane najvažnija kulturna, filmska manifestacija u Srbiji, ali i u regionu. Ove godine, po rečima Radoslava Zelenovića, direktora festivala, ovaj festival u narednih sedam dana biće najveći, evropski, filmski bioskop u Evropi.

Svetski poznati filmovi, evropski laureati, među njima i filmovi domaće kinematografije prikazaće se na velikom platnu Letnje pozornice.

blank
Foto: Subotičke.rs

Ispred Otvorenog univerziteta kao organizatora Ilija Tatić najavio je sutrašnje otvaranje 31. Film festivala Palić.

Miroslav Mogorović, programski direktor festivala najavio je filmove koje ćemo moći da pratimo u narednih sedam dana.

Neko ko ovaj festival, u svome timu, predvodi sve ove godine i ko je zaslužan što palićka smorta filma opstaje tri decenije je Radoslav Zelenović. Sedam dana festivala gospodin Zelenović bdiće nad gostima, kako bi se pokazao kao izuzetan domaćin. Finansijska neizvesnost uvek je balast koji nije lako zaobići, ali obzirom da se sutra prostire crveni tepih na letnjoj pozornici, možemo reći – festivala će biti.

Teško je udovoljiti svima, ali što se tiče Filmskog festivala na Paliću, svako, u 17 odvojenih celina može za sebe nešto da pronađe. Festival je sinonim za dobru energiju, vrhunsku umetnost. Spaja film, muziku, izložbe i tople, letnje večeri. Nemojte posle da kažete da se u našem gradu baš ništa ne dešava. Budite deo filmske groznice na Paliću.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.