blank

Radivojević izvršio smotru zimske službe

blank

Predrag Radivojević, direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, danas je izvršio smotru opreme i ljudstva preduzeća „Ekstra-auto transport”, koje je angažovano za potrebe zimske službe na teritoriji Subotice. Smotra je održana u Subotica-transu.

blank

Radivojević je rekao da prema Zakonu o putevima zimska služba traje od prvog novembra do prvog aprila naredne godine.

– Ove godine imamo povećanje mreže za održavanje u zimskim uslovima od 25 odsto. Kada je Ipsilon krak završen, određene deonice državnih puteva prešle su u nadležnost lokalne uprave, pa nam je tako sredinom godine Javno preduzeće „Putevi Srbije” poverilo te deonice. Reč je o Kelebijskom i Somborskom putu do prvog kružnog toka Ipsilon kraka i deonicama državnih puteva, kao što su Zagrebačka ulica i Beogradski put do Bajnatske ulice. Ove deonice i novoizgrađene biciklističke staze uticale su na pomenuto povećanje obima zimske službe. U zaštićenom delu Parka prirode “Palić”, poslove na zimskoj službi obavlja Javno preduzeće “Palić – Ludaš” – rekao je Radivojević.

blank

Miloš Ljubisavljević u ime „Ekstra-auto transporta” kaže da će baza mehanizacije zimske službe biti na Paliću, kao i prethodnih godina. Trgovi, ulice, putevi i sve gradske saobraćajnice biće održavane prema planu i programu zimske službe, mehanizacijom koju taj plan predviđa.

– U gradu puteve održavamo posipanjem soli, da se kanalizaciona mreža ne bi zagušivala, dok se na otvorenim saobraćajnicama putevi posipaju solju i rizlom. Obezbeđena je i so koja će biti podeljena trećim licima, kao i kante koje će se nalaziti u užem centru grada, gde će građani moći da preuzmu so za svoje potrebe. Obim posla je povećan, pa je u skladu sa tim povećan broj ljudi i mašina – rekao je Ljubisavljević.

Tekst i foto: N. I.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 12 do 28 stepeni Celzijusa. Pogoršanje biometeorološke situacije izazvaće pojačanje tegoba

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.