blank

Saopštenje NPS: Strani trgovački lanci posluju mimo zakona

Saopštenje za medije Gradskog odbora Narodnog pokreta Srbije u Subotici prenosimo u celosti:

blank
Foto: Narodni pokret Srbije Subotica

“Funkcioneri Gradskog odbora Narodnog pokreta Srbije u Subotici juče su posetili poljoprivrednu inspekciju i podneli prijavu na pisarnici protiv Lidl Srbija KD. Prijava se odnosi na prodaju artikala bez uvozničke deklaracije koja je po zakonu Republike Srbije obavezna na ambalažama proizvoda.

Ovo je očigledan primer kako strani trgovački lanci posluju mimo zakona i bez adekvatne kontrole, dok se domaći trgovački lanci i proizvođači suočavaju sa konstantnim inspekcijama i kaznama.

Ovakva praksa ne samo da ugrožava konkurentnost domaćih trgovačkih lanaca i proizvođača, već i podriva poverenje građana u pravni sistem i institucije koje bi trebalo da obezbede ravnopravne uslove za sve. Nedopustivo je da domaće kompanije trpe finansijske i operativne gubitke zbog stroge regulative, dok strane kompanije uživaju privilegije i posluju bez odgovornosti.

blank
Foto: Narodni pokret Srbije Subotica

Narodni pokret Srbije poziva nadležne institucije da hitno reaguju, sprovedu detaljnu istragu i preduzmu odgovarajuće mere kako bi se zaustavila ova nepravedna praksa. Zahtevamo da se zakoni i propisi primenjuju jednako na sve privredne subjekte, bez obzira na njihovo poreklo, i da se osigura pravedna tržišna utakmica koja će omogućiti domaćim kompanijama i proizvođačima da se razvijaju i napreduju.

Pozivamo sve građane i domaće privrednike da nam se pridruže u ovoj borbi za fer tržište i zaštitu domaćih kompanija i proizvođača”, navodi se u saopštenju.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 18 do 35 stepeni Celzijusa. Osobama sa srčanim obolјenjima se savetuje

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.