blank

Studenti VTŠ kreirali sajt za Udruženje “Zvuci srca” (VIDEO)

YouTube video

Samo zahvaljujući Suzani Skenderović i ljudima okupljenim oko Gradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom i kafićem „Zvuci srca“ ovaj prostor u našem gradu postoji godinu i po.

Učinjeno je sve kako bi se osobama koje rade u ovom kafiću, iz teško zapošljivih kategorija omogućilo da svojim radom zarade.

Ovde se uveliko radi, ne samo u ugostiteljskoj delatnosti, već i proizvodi ručno mnogo stvari koje, ako se prepozna potencijal, mogu postati i gradski suveniri: cegeri, torbe, bedževi, šolje, i još mnogo proizvoda kojima ovo udruženje pruža mogućnost terapeutskog rada, a potom i da tim radom zarade oni koji su ga i napravili.

blank
Foto: Subotičke.rs

Da bi ovo udruženje imalo siguran prihod, ali i marketinški se pozicioniralo na internetu pomogli su studenti VTŠ koji su u saradnji sa „Zvucima srca“ napravili sajt gde će se izlagati predmeti koji se prodaju.

Milica Nedimović i Damjan Milisavljević kreirali su sajt zvucisrca.rs uz svesrdnu pomoć profesorke Verice Bulović. Važno je za sve nas da se o ovom kafiću priča, kao i da se razvije socijalna odgovornost, ali i preduzetništvo.

Suzanina lična borba donela je veliki pomak u društvu na mnogo načina. „Zvuci srca“ samo su početak, sad je potrebno naći odgovarajući model zarade kako bi ovo udruženje radilo i na taj način osiguralo novčana sredstva za osobe sa invaliditetom koje tamo rade.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.