blank

Sve više mladih oboleva od najtežih bolesti – Ovo je priča Dragane Ilić (VIDEO)

YouTube video

Svedoci smo konstantnog upozoravanja stučnjaka – onkologa koji ukazuju na zabrinjavajući trend porasta oboljevanja od malignih bolesti mlađih osoba između 30 i 50 godina.

Od različitih vrsta raka obolevali su stariji ljudi, preko 60 godina.

A danas možda ne postoji porodica koja nema nekoga ili ne poznaje osobe koje su obolele od neke maligne bolesti. Ne tako davno obolevali su od malignih bolesti ljudi starije dobi, danas to više nije slučaj. Bolest ne bira, biramo mi kako ćemo se strašnim vestima suočiti.

Ovo nije priča koju rado slušamo. Svakodnevni poslovi, globalna užurbanost, sve manje vremena, a sve više zauzetosti ne dozvoljavaju nam da se malo zaustavimo i promislimo o svemu.

blank
Foto: Subotičke.rs

Sasvim slučajno, na društvenim mrežama saznala sam za devojku, koja je ovih dana napunila 22. godine. Zbog teške materijalne situacije u kojoj živi njena petočlana porodica, a od kojih zarađuje samo njen otac, oglasila se za prodaju svojih slika. Devojka koja je svoj smisao pronašla u umetnosti, slikanju, odeći, iza sebe ima ozbiljnu medicinsku dijagnozu, ispred sebe ima mesec dana hemoterapije i nastavak borbe da sa što manje ožiljaka na duši nastavi da živi.

Želela je da kaže koliko je ova borba sa rakom teška, ali i da istakne koliko je važno imati podršku i nadu da će sve ovo jednom biti iza nje.

Mlada, talentovana, vredna. Ako vidite negde njene slike koje su trenutno obojene tamnom bojom, potpisane njenim imenom – Dragana Ilić – znajte da ćete kupovinom pomoći ovo talentovanoj devojci, koja se bori svim silama da prevaziđe sve loše što joj je život servirao.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 13 do 29 stepeni Celzijusa. Biometeorološka situacija pogodovaće hroničnim bolesnicima, ali

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.