blank

Svečano otvoren 31. Filmski festival na Paliću (VIDEO)

YouTube video

Svečano je otvoren 31. Filmski festival na Paliću. Na otvaranju su se prisutnima obratili Milanka Kostić, članica Gradskog veća Subotice zadužena za oblast obrazovanja i kulture, Miomir Đorđević, državni sekretar u Ministarstvu kulture, i Maja Gojković, predsednica Pokrajinske vlade Vojvodine.

Lureati za ovu godinu su Ademir Kenović koji se zahvalio oganizatorima, a posebno gospodinu Zelenoviću, za ostvarenje i realizaciu ovog palićkog projekta:

“Hteo bih da se zahvalim svim onim ljudima koji omogućavaju da se ovi filmovi, koje smo mi radili, prave. Zatim, svim prijateljicama i prijateljima, koleginicama i kolegama, koje su učestvovale u stvaranju tog blaga našeg jugoslovenskog, i sada regionalnog filma. Na kraju, hteo bih da se zahvalim prijatelju Raletu Zelenoviću, koji je uspeo, pored dosta izazova, da ostvari i realizuje ovakav fantastičan događaj, sa vama svima koji ga podržavate. Hvala vam”.

blank
Foto: Subotičke.rs

Miroslav Mogorović uručio je nagradu i laureat nagrade “Aleksandar Lifka” u kategoriji inostranih stvaralaca, direktoru fotografije Fedonu Papamihaelu. Papamihael, laureat Lifka rekao je da su među mnogim evropskim prijateljima, većina Srbi. Rano se upoznao sa šljivovicom i Bregovićevom muzikom, a snimio je i jedan film u Crnoj Gori za koji je Bregović radio muziku.

Najveću ovaciju dobila je Anica Dobra, ovogodišnja dobitnica nagrade, koja je i otvorila 31. Filmski festival na Paliću. Radoslav Zelenović, direktor Festivala evropskog filma Palić, uručio je nagradu “Aleksandar Lifka” u kategoriji domaćih stvaralaca našoj proslavljenoj glumici Anici Dobroj.

“Od samog početka, nagrade su sastavni deo njene glumačke karijere: od Zlatne arene do Sterijine nagrade, od Carice Teodore do nagrade Zoran Radmilović i Zlatne kamere, najpriznatije nemačke nagrade. Od Pule, Monpeljea, Višija, Minhena, do Palića. Nagrada “Aleksandar Lifka” koju večeras dodeljujemo Anici Dobroj svrstava je u red onih koji su ostavili dubok trag u našoj kinematografiji. Priključuje se Mileni Dravić, Bati Živojinoviću, Miri Banjac, Ljubiši Samardžiću, Evi Ras, Aleksandru Berčeku, Miri Karanović, Mikiju Manojloviću, Slavku Štimcu, Mileni Zupančić, Radetu Šerbedžiji. Anica Dobra u životu, i Anica odlična na filmu”, istakao je Zelenović.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.