blank

Svet na dlanu Nemanje Mutića (VIDEO)

YouTube video

Da biste upoznali neku naciju i njenu kulturu, treba da posetite glavni gradski trg da vidite kako ljudi žive, da odete na pijacu da vidite kako trguju i šta je ono što jedu, i na groblje da vidite kako brinu o svojim precima.

Ovo radi Nemanja Mutić, turistički vodič iz Subotice, ali i svetski putnik, građanin sveta i pasionirani profesionalni turista. Putovanja su deo njega, njegovog posla, a jedino mesto na kome želi da živi je baš tamo gde i živi – Subotica.

Nemanja Mutić je putnik koji istražuje svet, upoznaje različite kulture, ljude, običaje, prirodu. Bogat je iskustvom, pričama, anegdotama i širinom – koliki je i svet.

blank
Foto: Subotičke.rs

Sebe vidi kao putnika koji voli izazove, nova mesta koja ga teraju da se prilagođava, snalazi se u raznim situacijama, i na kraju bude zahvalan na lepoti koju je spoznao. Obišao je više od pedeset zemalja iako izričito odbija da broji gde je sve putovao, zemlje, gradove ili mesta. Kaže, ne putuje radi brojanja već radi života i lepote. Biciklom je obišao Srbiju, peške Španiju, na hodošašću od 850 kilometara.

Sa njim je lako pričati, rad je da svoja iskustva, fotografije i video zapise podeli sa svima koji uživaju u njegovom putešestviju u Klubu putnika. Trenutno je na Baliju, sledi Nepal, pa ko zna šta će mu se sledeće otvoriti na svetskom atlasu. Nemanjine priče su inspirativne. Naučio nas je u kratkom vremenu u kom smo se družili, između putovanja, da se ničega ne treba bojati – svet iz njegove perspektive srećno je i bogato mesto.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 18 do 35 stepeni Celzijusa. Osobama sa srčanim obolјenjima se savetuje

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.