blank

“Trči kroz istoriju” sedmi put!

7. Subotički polumaraton ove godine će se održati 25. avgusta, a po rečima Živice Savina, organizatora „najlepše gradske trke u Srbiji“, sve će ostati isto, od organizacije, sponzora, pa do sve do trase trke, jer dobitnu kombinaciju ne treba menjati.

blank
Foto: Subotičke.rs

Razlika u odnosu na prethodne polumaratone u našem gradu biće u početku trke, koja će ove godine počinjati od 8 časova izjutra. Obzirom na organizatore koji pre svega vole svoj grad, ideja je da se promocija polumaratona poveže i sa Interetno festivalom koji će se toga avgustovskog dana takođe održavati.

Jedna od najlepših zgrada koje je projektovao Ferenc Rajhl, Gimlazija „Svetozar Marković“, naći će se na medaljama, u skladu sa nazivom trke „Trči kroz istoriju“.

Ove godine očekuje se veliki broj trkača iz regiona i Srbije. Savin je dodao da se ništa ne prepušta slučaju, pa će tako uz pomoć sponzora, prijatelja trke, okrepnih stanica biti na više mesta.

blank
Foto: Subotičke.rs

Ovo je najposećenija polumaratonska trka u Srbiji gde se očekuje preko 1.700 trkača. Prijavljeih trenutno ima 630, a ove prijave sa cenom od 3.100 dinara moći će da se realizuju do kraja juna meseca, nakon čega će se cena kotizacije povećavati. Najkasnije prijave moći će da se obave do 16. avgusta.

Jedna od najslađih i najatraktivnijih trka su trke za decu „Future run“ po starosnim kategorijama, čiji je start do sada bio u ranim jutarnjim časovima. Svake godine se prijavi veliki broj dece, koja se nagrađuju posle trke. Trka za decu se organizuje na parkingu pored Gradske kuće, a kako se to pokazalo kao dobar izbor, i ove godine će stotine mališana protrčatai istom trasom. Ove godine očekuju se prijave za 700 dece rekao je Sabolč Halaši, ispred organizacije.

blank
Foto: Subotičke.rs

 

Žolt Sendi je ispred zdravstevene organizcije Subotičkog polumaratona naveo je kako je organizacija na visokom nivou, što se tiče bezbednosti trkača. Istakao je kako je i za one profesionalne, ali i amatere trkače potrebno da se pripremaju za ovu zahtevnu trku, jer se očekuju avgustovske vućine, pa ni taj dan neče biti izuzetak. Za one koji trče trku od pet ili deset kilometara potrebno je tome ozbijno pristupiti da ne bi bilo povreda, da se iskoriste okrepne stanice kojih će biti dovoljno duž trase trke.

 

Organizatori pozivaju da se svi zainteresovani prijave na vreme kako bi ostvarili popuste na pakete pri kotizaciji, a sve detalje i prijavu možete da vidite na ovom linku.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Moguća kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 19 do 31 stepen Celzijusa. Usled očekivane biometeorološke situacije kardiovaskularnim bolesnicima,

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.