blank

Uhapšeno šest osoba zbog pokušaja šverca heroina i cigareta

blank

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Horgoš sprečili krijumčarenje više od osam kilograma heroina i preko sto boksova cigareta skrivenih u duplom bunkeru jednog kosovskog autobusa, saopštila je Uprava carine.

Heroin i cigarete otkriveni su u autobusu koji je saobraćao između AP Kosovo i Metohija i Švajcarske, sa šest vozača i četrdeset putnika, pri redovnoj kontroli na izlazu iz zemlje. Ovo nije prvi put da je u vozilima istog prevoznika otkriveno i sprečeno krijumčarenje cigareta ili neke druge robe, pa je autobus upućen na detaljnu kontrolu, navedeno je u saopštenju.

blank

Na skeneru je primećeno postojanje dvostrukog bunkera, smeštenog između prednjih točkova autobusa. U prvom bunkeru nađeno je dvanaest boksova cigareta raznih marki, a iza drvene pregrade i šesnaest paketa heroina ukupne količine od 8,4 kilograma.

Uhapšeno je šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena trgovina. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, koji će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Subotici.

Foto: Uprava carine

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.