blank

Veterani FK Radnički iz Bajmoka okupili se deveti put (VIDEO)

YouTube video

 

Bajmočki fudbalski klub Radnički svoje sportsko postojanje započeo je 1905. godine.

Tog 27. juna, odigrao je prvu zvaničnu utakmicu. BAK Bajmok dočekao je ekipu FK Bačke, samo četri godine stariju, koja im je sportskim žargonom, 12 puta zatresla mrežu, dok su Bajmočani postigli samo jedan pogodak.

Tek 1945. godine BAK Bajmok biva preimenovan u današnji Radnički. Najviši domet crveno – plavih je Vojvoađanska liga, u kojoj su i sada, zahvaljujući pregalaštvu i pre svega ljubavi prema fudbalu i ovom selu, ljudi kojima je ovaj klub uvek imao “ono nešto”. 119 godina crveno – plavih proslavili su ovoga vikenda, fudbalski veterani ovoga kluba, koji su tokom svoje sportske karijere igrali, trenirali ili samo voleli ovaj bajmočki klub.

blank
Foto: Subotičke.rs

Teško bi se mogla preneti ta emocija i atmosfera na ovom okupljanju gde se sastaje staro i mlado koje je imalo ili ima neke sportske veze sa ovim klubom. Ta nasmejana lica, zagrljali i večite anegdote kojih se svi zajedno sećaju, topla su sportska priča. Ako ste iz Bajmoka, onda je sigurno neko vaš igrao u FK Radničkom… ako ne lično, onda deda, tata, brat, simpatija…

Zahvaljujući prvenstveno Veliboru Lončaru, nekadašnjem fudbaleru ovog kluba, danas treneru mlađih kategorija, ovogodišnje okupljanje veterana desilo je deveti put.

Da se bez fudbala ne može, pokazali su veterani FK Radničkog, koji su odigrali i revijalnu utakmicu. Trčalo se koliko se moglo, nekima ni kopačke nisu bile potrebne, pobedili su oni drugi, a kako neko reče, na pitanje “koji je rezultat” – odličan, niko povređen!

blank
Foto: Subotičke.rs

Život čine male stvari i velika prijateljstva, ali i sećanja na one koji nisu živi, a ostali su utkani u bajmočki plavo – crveni fudbalski svet.

Svako druženje bajmočkih veterana ima neki smisao, pa tako i ovo. Naime, sav novac koji je prikupljen, biće prosleđen Ženskom rukometnom klubu Radnički, koji pored fudbalskog, čuva to ime od zaborava. Sledeće godine desiće se 10. okupljanje, na 120 godina postojanja FK Radnički. Pripreme za još nekoliko jubileja već su u toku, treba dostojno obeležiti jednu deceniju veteranskog okupljanja, ali i 120 – ti rođendan. Nadamo se da će svi veterani uspeti da oduvaju 120 rođendanskih svećica sa torte.

I da još jednom ponovim, veličinu jednog kluba ne određuju samo rezultati, već mnogo više njegova istorija, tradicija, a najviše ljudi, fudbaleri koji su nosili bajmočki plavo – crveni dres i tu se ništa ne menja evo već punih 119 godina! Mnogo smo veliki klub, bili i ostali!

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 14 do 25 stepeni Celzijusa. Očekuje se nešto povolјnija biometeorološka situacija.

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.