blank

Vlast i opozicija u međusobnim optužbama na jučerašnjoj sednici grada

Druga sednica Skupštine grada prošla je u raspravi izmešu vlasti i opozicije, a tema je bila predlog da se titula “Počasni građanin” dodeli Imreu Kernu.

blank
Foto: Subotičke.rs

Po rečima Nele Tonković, ispred opozicije i liste “Subotica protiv nasilja”, ova odluka je ispolitizovana. Dodala je da jedan javni službenik ne može da dobije ovu nagradu:

“Onog trenutka kada se nagrade politizuju, kada razmatramo da za počasne nagrade predlažemo političare koji treba da služe društvu, i kada im odajemo posebno priznanje zbog onoga što čine za grad, pa to je zaboga i ono što treba da čine. Taj javni službenik je dužan da radi u interesu društva”, istakla je Tonković.

Kerna je za dobitnika priznanja “Počasni građanin” predložio predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, Balint Pastor. Janoš Nagel, šef odborničke grupe SVM rekao je novinarima “neki novi odbornici koji su ušli u Skupštinu, prvo je su trebali da uče o demokratiji i da nauče kako se govori u ovom visokom domu, da to treba činiti pristojno i uz uvažavanje političkih protivnika, i onih lica o kojima se govori, naročito ako je to lice dobitnik zvanja Počasni građanin Subotice“- dodavši da je koalicija SVM i SNS jedinstvena u odluci da se zvanje “Počasni građanin” ove godine dodeli Imreu Kernu: “Iskreno, gospodin Kern je svojim pedesetogodišnjim radom, prvo u privrednom, a posle i u javnom životu zaslužio da bude dobitnik ove nagrade, uvek je vodio računa o interesima građana Subotice”.

blank
Foto: Subotičke.rs

Ujedno, svi odbornici su jednoglasno podržali predloge ovogodišnjih dobitnika nagrade “Pro Urbe”.
Dobitnici su Dečje pozorište, Tibor Pekar i Odelenje onkologije OB Subotica, na predlog građana i civilnog društva. Za priznanja “Dr Ferenc Bodrogvari” predloženi su Gabor Mesaroš, Emeše Kovač Pečkai i Jasmin Ademović.

Zvanje “Počasni građanin”, priznanja “Pro Urbe” dobitnicima će biti uručene na Dan grada, 1. septembra, na svečanoj sednici Skupštine.

Takođe, donešena je odluka o izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju solarnih elektrana u Tavankutu i na Paliću, odluka o izradi Plana detaljne regulacije za Vikend naselje na Paliću i deo prostora Banje Palić, kao i odluka o Planu detaljne regulacije za MZ Centar II kako bi se očuvao karakter centra grada i okoline.

Oročeno na godinu dana, na mesto v.d. direktora JKP “Parking” imenovan je Aleksandar Medaković, a na mesto TO Subotica postavljena je Božidarka Golubović.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 19 do 31 stepen Celzijusa. Očekivana biometeorološka situacija može uzrokovati tegobe

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.