blank

Obilazak subotičke šume, subota 6. novembar (VIDEO)

 

YouTube video

Subotičani okupljeni oko Inicijative građana “Zaštitimo šume subotice” i drugi zainteresovani građani u subotu su, zajedno sa predstavnicima Javnog preduzeća “Vojvidinašume”, obišli parcele na kojima se obavljaju poslovi obnove šuma. Građani su na licu mesta bili u prilici da postavljaju pitanja nadležnima, dobijajući odgovore.

Pored ostalog, sa predstavnicima Vojvodinašuma dogovoren je mehanizam pristupa rešavanju pitanja novopronađenih vrsta gljiva koje su zaštićene i saznalo se da šumsko Odeljenje 67i, na kojem se nalaze stabla crnih borova obeležena crvenim tačkama, nije predviđeno za seču, kako je deo javnosti automatski zaključio najavljujući čak i proteste zbog toga, već da je po sredi interni improvizovani način obeležavanja stabala zbog kontrolnih premera.

IZVOD IZ OSNOVE GAZDOVANJA ŠUMAMA ZA GAZDINSKU JEDINICU SUBOTIČKE ŠUME DOSTUPAN JE OVDE.

Obilazak delova šume na kojima su u toku radovi na obnovi dogovoren je kao jedan od zaključaka okruglog stola koji je 5. oktobra organizovala naša redakcija.

Kompleltnu akciju zabeležili smo u video formatu i ona je sada dostupna svima u gradu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 5 do 17 stepeni Celzijusa. Usled biometeoroloških prilika oprez se savetuje

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.