blank

Apel poljoprivrednika!

Udruženje poljoprivrednih proizvođača Subotice apeluje na učesnike u saobraćaju da zbog početka žetve, a time prisustva radnih mašina na putevima, budu posebno oprezni prilikom vožnje i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

blank
Foto: Subotičke.rs

Žetva počinje i trajaće naredne tri nedelje – kaže se u sopštenju Udruženja poljoprivrednika koje potpisuje Miroslav Matković, predsednik Skupštine ovog udruženja. U saopštenju se nadalje kaže:

“Podsećamo poljoprivrednike da urade tehničke preglede na svojim radnim mašinama.

Apelujemo na vozače оvih vozila da se dosledno pridržavaju svih saobraćajnih propisa, redovno оbavljaju tehničke preglede, da im svetlosno-signalni uređaji budu ispravni, kао i uređaji za spajanje vučnog i priključnog vozila, kao i da koriste žuto rotaciono svetlo.

Podsećamo da je potrebno da poseduje vozačku dozvolu odgovarajuće kategorije, da vozilom nikako ne upravljaju pod dejstvom alkohola, kао i da sa obradivih površina i zemljanih puteva na kolovoz ne iznose blato,
i posebno obrate pažnju na bezbednost i propise prilikom uključenja u saobraćaj.

Skrećemo pažnju da na Čantavirskom putu i Bikovačkom, zbog suženog nadvožnjaka budu strpljivi i da prilikom prelaska radnih mašina omoguće mimoilaženje.

Apelujemo i na sve ostale učesnike u saobraćaju da budu dodatno oprezni i posebnu pažnju obrate na vozače traktora i drugih radnih mašina kao i na signalizaciju na mašinama, odnosno da ne vrše preticanje kada je žmigavac, odnosno pokazivač pravca uključen.

DVD Matica Subotica u 2024. godini je obavila predžetveni pregled poljoprivredne mehanizacije.

Preventivnim pregledima, savetima i otklanjanjem eventualnih kvarova i nedostataka se unapređuje zaštita od požara, a može se i delovati na smanjenje štete ukoliko do požara dođe”.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.