blank

Benzin najskuplji u Crnoj Gori, a dizel u Srbiji

Crna Gora ima najskuplji benzin u regionu, sa cenom od 189 dinara za litar goriva od 95 oktana, dok Srbija prednjači po ceni dizel goriva koje košta 199 dinara po litru (oko 1,7 evra).

blank
Foto: Pixabay

Kako je preneo portal SEEbiz, to su cene prema prosečnom kursu Narodne banke Srbije (NBS).

Cena benzina u Srbiji posle poslednjih promena iznosi 186 dinara po litru (skoro 1,59 evra), što je povećanje od četiri dinara u odnosu na prethodnu nedelju, prenela je u petak Nova ekonomija.

Rastuće cene goriva na regionalnim tržištima odraz trendova na globalnim tržištima nafte.

Prateći trend rasta cena nafte, cena goriva u regiji i dalje raste, a najnovijom uredbom Vlade Hrvatske o utvrđivanju najviših maloprodajnih cena naftnih derivata, koja stupa na snagu od sutra, potrebno je izdvojiti od 179 dinara (1, 54 evra) za litar benzina, do litar dizela je 176 dinara (1,51 evro), preneo je nedavno Poslovni dnevnik.

Cena litra benzina od 95 oktana u Crnoj Gori je 189 dinara (1,62 evra), prema poslednjoj uredbi nadležnog ministarstva, dok je za dizel potrebno izdvojiti 180 dinara (1,54 evra) po litru, pišu Vijesti.

Gorivo je znatno jeftinije u Severnoj Makedoniji, a litar benzina košta 162 dinara (1,39 evra), dok je cena dizela 152 dinara (1,3 evra), preneo je makedonski portal Sitel.

U Albaniji je cena dizela po litru 176 dinara (1,51 evro), što je identično ceni u Hrvatskoj, dok je benzin od 95 oktana 180 dinara (1,54 evra), preneli su portali.

Litar dizela u Banjaluci košta više od 150 dinara (2,51 – 2,52 konvertibilnih maraka, KM), dok se benzin na pumpama prodaje po ceni od 150 do 155 dinara po litru (2,52 – 2,59 KM), preneo je Tanjug.

Izvor: SEEbiz, Tanjug, Nova Ekonomija

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas je Petrovdan

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Petrovdan – praznik posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu. Pavle i Petar su bili prvi propovednici hrišćanstva

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.