blank

Država pustila u zemlju 25 bezbednosno interesantnih osoba, sad ih hapsi

Uhapšeno je 109 migranata u Subotici, od kojih je 25 bezbednosno interesantno, a dve osobe potražuje svetska policija. Kako javlja RTS, radi se o generalima i oficirima avganistanske vojske za kojima je Francuska raspisala međunarodnu poternicu za najteža krivična dela među kojima je i terorizam.

blank
Foto: MUP

Radna grupa za borbu protiv krijumčarenja ljudi i neregularnih migracija je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Subotici i Tužilaštvom za organizovani kriminal i međunarodnu koordinaciju Republičkog javnog tužilaštva na području Radanovačke šume kod Subotice, pronašla 109 neregularnih migranata, od kojih je 25 bezbedno interestanih lica, protiv kojih će biti preuzeti mere u skladu sa zakon.

Među pronađenim migrantima, otkrivena su dva lica koja potražuju svetske policije zbog više različitih krivičnih dela.

Načelnik Uprave granične policije Mile Jandrić kaže za RTS da se jedan od njih u nekim evropskim zemljama sumnjiči za terorizam, a da je drugi bivši snajperista 313. odreda Bardi regularne vojske.

S tim u vezi, Više tužilaštvo u Subotici preuzima dalji rad.

Akcije su sprovedene u okviru kontinuiranog rada na suzbijanju ilegalnih migracija, uz angažovanje pripadnike Radne grupe, formirane po nalogu ministra unutrašnjih poslova, u saradnji sa novosadskim odredom Žandarmerije i Upravom granične policije.

N1

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Trio napustio Spartak

Fudbalski klub Spartak Ždrepčeva krv sporazumno je prekinuo saradnju sa defanzivcem Ilijom Martinovićem, desnim bočnim Alphonce Msanga Mabulom i  ofanzivnim veznim fudbalerom Morice Abrahamom. Klub

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.