blank

Fudbalskom savezu Srbije još dva miliona evra iz tekuće budžetske rezerve

Fudbalski savez Srbije (FSS) dobiće još 235 miliona dinara (oko dva miliona evra) iz tekuće budžetske rezerve na ime finansijske pomoći.

blank
Foto: Nattanan23 on Pixabay

FSS je novac iz rezerve dobijao i ranije, na primer u aprilu je tom savezu dodeljeno 298 miliona dinara (oko 2,5 miliona evra), a krajem marta 295 miliona dinara.

Novac koji će sada biti prebačen FSS-u prvobitno je bio namanjen Ministarstvu finansija za novčane kazne i penale po rešenju sudova. Sada se, rešenjem Vlade, taj novac prenosi u tekuću budžetsku rezervu i potom raspoređuje Generalnom sekretarijatu Vlade na ime finasijske pomoći Fudbalskom savezu Srbije.

Nedavnim rebalansom budžeta za 2023. godinu povećani su rashodi Generalnog sekretarijata Vlade za dotacije nevladinim organizacijama (preko pozicije dotacija nevladnim organizacijama se uglavnom i daje novac FSS-u).

Naime, rebalansom je za dotacije nevladnim organizacijama prvobitno bilo projektovano 21,6 miliona dinara, dok je sada predviđen rashod od 1,57 milijardi dinara.

Opširnije pročitajte ovde.

Izvor: Nova Ekonomija

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Počela jesen

Jesen je počela 23. septembra u 8.50 sati, saopštilo je Astronomsko društvo „Ruđer Bošković“ iz Beograda. Pročitaj još Objavljene cene goriva RGZ: Najskuplji kvadrat prodat

Detaljnije »
blank

Objavljene cene goriva

Objavljene su nove cene goriva, koje će važiti narednih sedam dana. Litar evrodizela ove nedelje na pumpama će maksimalno koštati 211 dinara, a benzina evropremijum

Detaljnije »
blank

Objavljene nove cene gasa

Savet Agencije za energetiku Republike Srbije je na sednici održanoj 21.09.2023. godine dao saglasnost na odluke organa upravljanja 31 javnog snabdevača o novim cenama prirodnog

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.