blank

Nova: Bajatović (plata 34.000 evra) planira da od građana Srbije uzme još novca za večitog gubitaša Srbijagas

Javno preduzeće Srbijagas, jedan od najvećih gubitaša, planira da uzme još jedan kredit za koji će garant biti država Srbija. Ovoga puta reč je o iznosu od 125 miliona evra.

blank
Foto: Unsplash

To praktično znači da će država po ko zna koji put plaćati dugove Srbijagasa ukoliko to preduzeće ne bude plaćalo svoje obaveze. Koliko nas je do sada koštalo preduzeće, na čijem se čelu godinama nalazi socijalista Dušan Bajatović, više se ne meri milionima. Taj dug odavno je prešao milijardu evra.

JP „Srbijagas” planira da uzme kredite do 105 miliona evra (do 75 miliona evra kod Unikredit banke i do 30 miliona evra kod NLB Komercijalne), kao i kredit od 2,35 milijardi dinara (što je oko 20 miliona evra ) kod AIK banke.

Vlada Srbije je 30. decembra uputila u skupštinsku proceduru predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist pomenutih banaka, a po zaduženju Srbijagasa. To znači da se Srbija obavezuje da plati „dospele, a neizmirene obaveze” Srbijagasa, u slučaju da to preduzeće samo nije u mogućnosti da plati.

Objašnjenje je da je ovo preduzeće prinuđeno da i dalje uvozi dodatne količine prirodnog gasa, što direktno utiče na njegovu tekuću likvidnost, jer se radi o kupovini gasa po značajno većim nabavnim cenama.

Dušan Bajatović i njegova plata od 34.000 evra

Mesečna primanja direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića iznose 34.000 evra. Kao generalnom direktoru Srbijagasa Bajatoviću se svakog meseca isplaćuje oko 203.000 dinara, ali iako je to njegova najvažnija i najuticajnija funkcija, plata koju za nju dobija čini skoro beznačajan deo njegovih ukupnih primanja, jer on platu prima i kao direktor Gastransa – 1.703.000 dinara.

Opširnije pročitajte ovde.

Nova.rs

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas pretežno vedro

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 14 do 26 stepeni Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.