blank

Ovo su stvari koje su najviše poskupele u Srbiji ove godine

Za godinu dana u Srbiji najviše se poskupela čvrsta goriva, čak 49,4 odsto.

 

blank
Foto: Piksabej

Drugi na spisku stvari koje su najviše poskupele od novembra prošle do novembra ove godine su mleko, sir i jaja, ove namirnice sa svakdonevne trpeze skuplje su bile ovog novembra za 43,1 odsto, piše Danas.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, usluge smeštaja sa poskupljenjem od 37 odsto su na trećem mestu, a novine i časopisi sa poskupljenjem od 35,4 odsto su na četvrtom mestu ove liste.

Stvarne stambene rente ove godine u pojedinim delovima Beograda i drugih većih gradova rasle su duplo i više od toga, ali u proseku stvarne stambene rente, prema podacima RZS za novembar u proseku su bile veće za 30,1 odsto nego novembra 2021. godine.

Cene kancelarijskog materijala otišle su gore za 27,7 odsto, dok je još jedan prehrambeni proizvod – riba, sa poskupljenjem od 25,9 odsto, našla mesto među stvarima na čiju cenu se kriza najviše odrazila.

Ostali prehrambeni proizvodi, u koje spadaju svi osim osnovnih koje RZS računa pojedinačno poput hleba, mesa, mleka, ulja, brašna, skuplji su za 25 odsto u odnosu na prošlu godinu, hrana je generalno poskupela u istom periodu 23,5 odsto, dok su cene predmeta za ličnu negu za 12 meseci porasle za 24,2 odsto.

Pojedine kategorije zabeležile su veliki rast cena iako nisu ušle na listu “top 10”.
Više od 20 odsto za godinu dana poskupela su i sredstva za održavanje stana (23,3), lična nega (22,3), restorani i hoteli (21,3) kao i bašte, sadnice i cveće (20,1).

Danas

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Poslepodnevni pljuskovi

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 16 do 28 stepeni Celzijusa. Biometeorološke prilike će nepovolјno uticati na

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.