blank

Paket pomoći za penzionere: Šta sve dobijaju, kako i gde da se prijave?

Prijava za dodelu paketa pomoći koje dele Savez penzionera Srbije (SAPENS) i Udruženje penzionera Srbije (UPS) „Nezavisnost“ počela je 10. aprila. Pravo na paket pomoći imaju penzioneri čija penzija ne prelazi 24.987 dinara, a za dodelu oko 55.000 paketa izdvajeno je oko 112 miliona dinara.

blank
Foto: Pixabay

Prijave za dodelu paketa se mogu podneti zaključno sa 29. aprilom, a rang-liste će biti objavljene na oglasnim tablama udruženja i odbora korisnika fondova, kao i filijala Fonda 30. aprila ove godine. Podela paketa počeće 20. maja.

Prilikom podnošenja prijave, potrebno je da korisnici ponesu poslednji penzijski ček (izveštaj iz banke), kao dokaz o visini penzije. Ukoliko korisnik prima i penziju iz inostranstva, zbir dve ili više penzija ne sme biti veći od 24.987 dinara.

Kako je objavio Fond PIO, prilikom utvrđivanja rang-liste za dodelu solidarne pomoći, prednost imaju samohrani korisnici ili korisnici u višečlanom domaćinstvu kome je jedini izvor prihoda penzija, a prioritet će dobiti stariji pezioneri.

blank
Foto: Steve Buissinne from Pixabay

Prigovori na rang listu se podnose u roku od osam dana od dana objavljivanja liste na oglasnoj tabli, a rešavanjem uloženih prigovora se utvrđuju konačne rang-liste (najkasnije do 17. maja).

Podela paketa omogućena je izmenama Pravilnika o društvenom standardu korisnika penzija, koje je usvojio odbor PIO fonda 29. marta ove godine.

Nabavka paketa poverena je Savezu penzionera Srbije, koji će ih i distribuirati udruženjima i odborima penzionera za dalju podelu.

Šta se sve nalazi u paketu?
SAPENS je danas objavio i javnu ponudu u kojoj se navodi i šta će biti sadržina paketa solidarne pomoći koji će morati da se isporuče na 176 lokacija u Srbiji.

Sadržaj paketa će biti sledeći:

– Kuhinjska Tuzlanska so, kilogram
– Šećer kristal kilogram, Crvenka
– Brašno T500 kilogram, Danubius (dva komada)
– Ulje suncokret (litar), Dijamant
– Pirinač kočanski 400 grama
– Testenina pužići 400 grama Grano doro
– Supa kokošija 65 grama Yumis
– Tunjevina komadi u suncokretovom ulju 160 grama Ocean
– Bebi sapun sa pantenolom, glicerinom i uljem nevena, Nevena, 78 grama
– Zubna pasta triple action 75 mililitara Colgate
– Deterdžent Duel – đurđevak 3 kilograma

Okviran broj paketa koji nabavlja SAPENS je 55.000 komada, svaki paket mora biti isti, a kriterijum glavni za nabavku je cena.

Izvor: Nova ekonomija

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.