blank

Poljoprivrednici Srbije najavili proteste za ponedeljak!

Ujedinjena udruženja poljoprivrednika Srbije najavili su proteste za 13. novembar, kaže se u saopštenju koje je prosleđeno MUOP-u i ostalim relevantnim institucijama.

blank
Foto: Subotičke.rs

Saopštenje, koje potpisuju Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije, Udruženje poljoprivrednih proizvođača Subotice, Savez udruženja poljoprivrednika Banata i Udruženje poljoprivrednika Aradac, prenosimo u celosti:

“Poljoprivrednici, seljaci… nisu dovedeni na rub egzistencije već u ovom momentu već padaju sa litice! Seljaci u ovoj zemlji ne decenijama nego generacijama unazad su čuvari mira u svakom pogledu a posebno socijalnog mira. Sve što se traži traži se po uzoru na razvijene zemlje koje ni blizu nemaju agrarni potencijal kao Srbija a daleko su ispred nas. Selo je ponižavano i unazađivano generacijama unazad! Ćutke se sa mukom gledalo kako deca napuštaju ognjišta odlaskom u gradove i još gore u inostranstvo.

Došla je na red generacija koja smatra kao moralnu obavezu da to zaustavi i ne samo to nego da selo napravi ne samo prihvatljivim nego preporučljivim mestom za život u ovoj zemlji. Mi ne tržimo ništa samo da možemo da živimo od svog rada po principu radi više imaćeš više , kako smo i vaspitavani. Mi nemamo nikakve političke ambicije, političari nek se bore za vlast mi se borimo za opstanak i bolje sutra. Jednostavno nemamo kud u dobroj proizvodnoj godini mi smo saterani uza zid dugovima.

Da će se ovo desiti ukazivali smo više od godinu i po dana. Sluha od nedavno još i ima ali najminimalnijeg i nedovoljnog! Obradivo poljoprivredno zemljište je resurs koji se u apsolutnom procentu nalazi u privatnom posedu državljana Srbije i to moramo sačuvati! Tražimo od pre svega vas građana RAZUMEVANjE. Od ostalih gore navedenih korektan odnos”, stoji u saopštenju Ujedninjenih udruženja.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.