blank

Pušten u rad sistem “Pronađi me”!

Danas je puštena u rad platforma za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnog lica – “Pronađi me” koja u više zemalja sveta već postoji kao Amber Alert.

blank
Foto: Subotičke.rs

Prezentaciji i puštanju sistema u rad u Palati Srbija prisustvovao je predsednik Aleksandar Vučić, dok je Načelnik Komandno-operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Saša Stefanović pustio u rad platformu “Pronađi me”.

Direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu, Igor Jurić, objasnio da će mediji prekidati emitovanje svojih programa u prvih osam sati na svakih 30 minuta, a u tom periodu će morati da se objavi jedna formatirana fotografija nestalog deteta sa osnovnim informacijama i eventualno neki podaci vezani za sam nestanak, u smislu gde je dete poslednji put viđeno, šta je imalo na sebi.

blank
Foto: Subotičke.rs

TV kuće će po preuzimanju sadržaja izvršiti neophodne pripreme, zatim prekid redovnog programa i emitovanje PDF obrasca sa nasnimljenim tekstom saopštenja.

Radio stanice će po preuzimanju sadržaja izvršiti neophodne pripreme, zatim prekid redovnog programa i emitovanje saopštenja.

blank
Foto: Subotičke.rs

Putevi Srbije će po preuzimanju sadržaja izvršiti neophodne pripreme, zatim omogućiti prikazivanje teksta na tablama na putevima. Aerodrom Nikola Tesla, autobuske i železničke stanice objavljivaće na ekranima informaciju o nestanku deteta.

Mobilni operateri će po preuzimanju sadržaja izvršiti slanje SMS poruke sa dostavljenim tekstom svim pretplatničkim brojevima iz baze.

blank
Foto: Subotičke.rs

Aerodrom u Beogradu će na bilbordima prikazati sliku nestalog deteta kao i sve autobuske i železničke stanice.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.