blank

Subotica u talasu poskupljenja!

Februar je, pored ledenog talasa, doneo i niz poskupljenja, pa je tako smrzavanje na vetrovitim ulicama donelo i smrzavanje u ekonomskom smislu, jer su cene — da se srzneš.

blank
Foto: Pixabay

Malo šta je ostalo na istom finansijskom nivou, a čini se, da možemo samo nemo sedimo i gledamo i pitamo se kako ćemo poplaćati sve obaze koje nam predstoje.

Računi prate inflaciju, a primanja baš i ne, bar se tako čini kad stignu na naplatu sve obaveze i sve potrebe koje treba podmiriti.

Subotičane je dočekao talas poskupljenja početkom februara, neka su već u primeni, a neka će dočekati mart mesec.
Krajem prošle godine, poskupljenja su zatražili Suboticatrans, Parking, Pogrebno, Čistoća i zelenilo, Vodovod i kanalizacija, Stadion, Dimnjičar, Subotičke pijace.

Suboticatrans podigao je cene karata sa 110 dinara, na koliko su poskupele ove godine, na 120 dinara za kupovinu kod vozača, odnosno na 90 dinara u pretprodaji, a povećanje ostalih cena u proseku za 12 i po odsto.

Ulaznice za odrasle na bazene i klizalište poskupele su na 250 dinara.

Parking je poskupeo na 55 dinara po satu u crvenoj zoni, na 45 u žutoj, 120 u zelenoj, 30 u plavoj zoni, 45 kod Mlečne pijace, 55 dinara kod Otvorenog univerziteta, dok će doplatna karta za sve one koji su registrovani da nisu platili parking koštati 1.000 dinara.

Povećanje cena desilo se i na odvoženje smeća za 25 posto koliko su poskupela i pijaća voda i prečišćavanje otpadnih voda.

Na poskupljenje od 10 odsto mogu da računaju i svi korisnici usluga Subotičkih pijaca.

JKP “Pogrebno” poskupeli su za 35 odsto, pravdajući se tim da nisu podizali cene od 2014. godine, i kako objašnjavaju iz ovog preduzeća, ovo poskupljenjem podrazumeva podmirenje svih rashoda na uređenju i održavanju groblja za koja se pretpostavlja da će rasti u toku godine, gde će biti izgrađeno 130 novih grobnih mesta, dok će se nastaviti na izgradnji osarijuma kao i održavanju groblja u prigradskim naseljima.

Traženo je i poskupljenje za sve vrste grobljanskih usluga. One će poskupeti prvi put nakon osam godina.

Poskupele su i usluge čišćenja dimnjaka.

Ledeni zimski dani će proći, ali zaleđeni novčanici teško.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Zaštita lubenice

Usevi lubenica se u zavisnosti od vremena rasađivanja i skidanja zaštitne folije nalaze u različitim fazama razvoja listova, preko formiranja sporednih stabala, pa do različitih

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.