blank

Svetlana Bojković – umetnost glume ili traganje za istinom

blank

Povodom pedeset godina umetničkog rada i Sterijine nagrade za naročite zasluge na unapređenju pozorišne umetnosti i kulture (2019) dramske umetnice Svetlane Bojković u Subotici će u nedelju, 13. septembra, u galeriji Otvorenog univerziteta biti postavljena izložba „Svetlana Bojković – umetnost glume ili traganje za istinom“.

Izložba je posvećena bogatom glumačkom radu Svetlane Bojković u pozorišnom, televizijskom, filmskom i radiodramskom stvaralaštvu, ali i njenom pedagoškom i društvenom angažmanu.
Izložba će svečano biti otvorena u nedelju, u 16:30 časova u galeriji Otvorenog univerziteta Subotica. Izložbu će otvoriti glumica Svetlana Bojković i Zoran Maksimović, autor izložbe,
saopštili su organizatori.

U realizaciji izložbe korišćeni su materijali koji su svedočanstvo umetničke karijere Svetlane Bojković. Ono se zasniva na bogatoj i raznovrsnoj građi koju čine: dokumenta, nagrade i priznanja, audio i video zapisi predstava, televizijskih i radio-programa i filmova, plakati, programske knjižice, fotografije, skice kostima, kostimi, nagrade i sl. Istraživanje i priređivanje izložbe s katalogom zasnovani su na dokumentaciji koju poseduju Svetlana Bojković, Branislava Atanacković, Pozorišni muzej Vojvodine, Udruženje dramskih umetnika Srbije, Muzej pozorišne umetnosti Srbije, Narodno pozorište u Beogradu, Jugoslovensko dramsko pozorište, Atelje 212, Srpsko narodno pozorište, Narodno pozorište Republike Srpske u Banjaluci, Pozorište „Puž”, Beogradsko dramsko pozorište, Sterijino pozorje i drugi pozorišni festivali i teatri, potom i Programski arhiv RTS, Dokumentacija Dramskog programa Radio Beograda, Kompanija Novosti, Media & reform centar iz Niša, Akademija lepih umetnosti u Beogradu, RTV, RTS, Centar film, Arhiv i Muzej Jugoslovenske kinoteke i druge ustanove kulture.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.