blank

Bioskop “Abazija”, subota 12. septembar

Samsam

blank

Bioskop “Abazija”, 12. septembar, 13 časova

Država/godina: FRA/2019

Trajanje: 77 min.

Žanr: animirani

Režiser: Tanguy de Kermel

Uloge: Stefan Buzurović, Danijela Buzurović, Đurđina Radić, Anja Mit

Mladi i neustrašivi Samsam ima gotovo sve ono o čemu bi kosmički junak mogao da sanja: herojske roditelje, gomilu super prijatelja i sopstveni leteći tanjir kojim istražuje svemir… osim stvari koja mu nedostaje – njegove supermoći se još uvek nisu pojavile. Kada nova devojčica u školi, Mega, počne da podučava Samsama supermoćima, on u misterioznoj drugarici pronalazi šansu za otkrivanjem svojih nadljudskih sposobnosti. Njih dvoje zajedno kreću u kosmičku avanturu koja ih uči da, prijateljstvo i hrabrost mogu biti ono najvažnije o čemu sanjaju.

Mulan

blank

Bioskop “Abazija”, 5. septembar, od 15 I 19 časova

Država/godina: SAD/2020

Trajanje: 115 min.

Žanr: avantura

Režiser: Niki Caro

Uloge: Jifej Lju, Doni Jen, D\ejson Skot Li, Json An, Gung Li

Kada kineski car pošalje dekret u kome piše da svaka porodica mora da pošalje jednog člana koji će se pridružiti Carskoj vojsci u odbrani zemlje od osvajača sa severa, Hua Mulan, najstarija ćerka proslavljenog ratnika, zameniće svog obolelog oca. Prerušena u muškarca, predstavlja se kao Hua Jun i na svakom koraku suočiće se sa izazovom kako bi prigrlila svoju unutrašnju snagu i istinski potencijal. Ovo je epsko putovanje koje će je preobratiti u poštovanog ratnika i na kome će zaslužiti poštovanje i zahvalnost čitave nacije i njenog oca učiniti ponosnim. Neustrašiva mlada žena rizikuje sve što ima, zbog ljubavi prema svojoj porodici i državi i postaje jedan od najvećih ratnika za koje je Kina ikada čula.

Sumrak u bečkom haustoru

blank

Bioskop “Abazija”, 5. septembar, od 17 časova

Država/godina: Srbija/2020

Trajanje: 110 min.

Žanr: dokumentarni

Režiser: Mladen Đorđević

Uloge: Darko Markov, Milenko Radosavljević. Goran Pavlović, Vladica Milosavljević

Grad Beč obeležava pedeset godina od dolaska gastarbajtera iz socijalističke Jugoslavije u Austriju. Toj zemlji je bila potrebna radna snaga, pa je ugovorom dogovoren prijem velikog broja radnika iz siromašnih delova Jugoslavije. U isto vreme nova vlast, u skladu sa smanjenjem socijalnih davanja, uvodi poreze taksistima. Nameti su veliki, te je mnogim taksistima budućnost ugrožena. Ovo naručito pogađa ljude sa Balkana, pošto veliki broj njih živi od taksija. Sa tim problemom se suočavaju i tri glavna junaka Darko, Mileno i Goran, koji već dvadesetak godina taksiraju po Beču. Njih trojicu povezuje vračara Vladica iz istočne Srbije, kod koje redovno dolaze da im pročita budućnost iz karata ili ih zaštiti od negativnih sila. Iza raskošnih bečkih fasada krije se svet sujeverja i očajnika, koji na taj način pokušavaju da reše svoje probleme.

Novi mutanti

blank

Bioskop “Abazijado 12. septembar, , početak u 21 čas

Država/godina: SAD/2018

Trajanje: 98 min.

Žanr: akcija, avantura

Režiser: Josh Boone

Uloge: Maisie Williams, Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton, Henry Zaga

Studio 20th Century u saradnji sa Marvel Entertaiment predstavlja film Novi mutanti, originalni horor triler smešten u izolovanu bolnicu, gde je grupa mladih mutanta na psihijatrijskom praćenju. Kada počnu da se događaju čudne stvari, i njihove mutantske sposobnosti i njihovo prijateljstvo će biti na testu dok se budu borili za život.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.