blank

Sedmi Međunarodni festival klavirske muzike od 1. do 7. decembra

U petak, 1. decembra s početkom u 20 časova, na podijumu Velike većnice u Gradskoj kući, subotičkoj publici predstaviće se pijanisti Tijana Andrejić Tenji i Aleksandar Đermanović iz Srbije.

blank
Foto: Dolo Iglesias on Unsplash

Ovim koncertom svečano će biti otvoren 7. INTERNATIONAL PIANO FEST, najznačajniji festival klavirske muzike u Subotici. U organizaciji Electe, subotička publika imaće priliku da uživa u šest klavirskih koncerata koji će se održavati u Velikoj većnici Gradske kuće i u svečanoj sali Muzičke škole.

Dragana Nikolić, direktorica Muzičke subotičke škole istakla je kako već dugi niz godina škola ima sjajnu saradnju sa ovom organizacijom:

“Čast nam je biti domaćin ovakvom jednom prestižnom festivalu sa koga će naši nastavnici i učenici izaći bogatiji. Naša vrata škole su uvek otvorena za umetnike koji će nastupati na festivalu, jer nam donose nova saznanja i proširuju nam vidike kako bi klavirsku umetnost podigli na viši nivo”, rekla je Nikolić.

“I ove godine paralelno sa koncertnim programom održava se stručni seminar u Muzičkoj školi koji će držati profesori iz Izraela i Japana, Ovo će biti značajno kako za profesore tako i učenike Muzičke škole. Ove godine biće to bogat i kvalitetan program iz klavirske muzike”, rekao je Miloš Radović, isped “Electe”.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Sportska dešavanja za vikend

Program sportskih dešavanja za vikend: Petak: Muška odbojka: Superliga, Spartak – Vojvodina, Hala sportova, 19 časova. Pročitaj još Izložba “Vesnici haosa” sutra u Hardwired udruženju

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.