blank

Sutra besplatni preventivni pregledi

Ministarstvo zdravlja, u nedelju 19. maja, od 8 do 17 časova, u više od 160 zdravstvenih ustanova širom zemlje, organizuje akciju besplatnih preventivnih pregleda.

blank
Foto: Unsplash

Za pregled nije potrebno zakazivanje, građani treba da dođu do internističkog dela polikliničke Službe Opšte bolnice Subotica, odnosno u ambulanti “Prozivka” (Pazinska bb), od 8 do 17 časova.

Tom prilikom, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i uputa, izmere krvni pritisak, urade EKG i ultrazvučni pregled abdomena, i provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama.

Akcija preventivnih pregleda naišla je na veliku podršku građana, a značaj iste, pored velikog broja naših građana koji su obavljali preglede, dodatno potvrđuje i podatak da je tom prilikom nekoliko hiljada građana upućeno na dalju dijagnostiku i hitno bolničko zbrinjavanje.

Ministarstvo zdravlja i ovim putem poziva građane da učestvuju u nedeljnoj akciji, obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.