blank

Accelerate Serbia Event u organizaciji AIESEC-a (VIDEO)

YouTube video

AIESEC – omladinsko-studentska organizacija okuplja mlade, samosvesne, pametne ljude koji za cilj imaju povezivanje na globalnom nivou. Pored putovanja i upoznavanja različitih kultura, srpski članovi AIESEC-a putuju širom sveta i u zavisnosti od oblasti koju studiraju, interesovanja i znanja, žive i rade u inostranstvu kao volonteri šest nedelja i šire svoje vidike, stvaraju uspomene, ali i poznanstva za ceo život.

Strani studenti su ovoga puta došli da uče nas ili od nas, sa dve subotičke firme – Ametek i Posh 33, gde su bili na praktičnom radu kako bi slušali različita iskustva, razmenili mišljenja i tamo odakle su, poneli neki drugačiji pogled na svet.

Događaj kao što je Accelerate Serbia Event ima za cilj, kao što i sam naziv kaže, da ubrza svet, društvo i, možda najvažnije, poveže studente na globalnom nivou.

blank
Foto: Subotičke.rs

Uz sveprisutnu Ivanu Jelenković, predsednicu AIESEC u Subotici, organizacija događaja bila je na visokom nivou.

Svako zna svoju ulogu u organizaciji, a jedna od glavnih koordinatorki povezuje inostrane studente – praktikante, sa firmama u Subotici koje vide mogućnost poboljšanja svog rada, ili jednostavno uče novinama studente – goste.

„Globalno selo“ je prilika da se volonteri predstave, svoju zemlju, kroz tradicionalnu hranu, piće, suvenire.

Milena je iz Leskovca. Studira u Subotici. Svoje volontiranje preko ove mreže obavila je u Italiji. Svoje iskustvo obogatila je šestonedeljnom praksom i životom u jednoj italijanskoj porodici.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.